• Rīgas satiksme informēs CSDD par laikus neapmaksātiem autostāvvietu sodiem

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    14. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: rigassatiksme.lv
    Rīgas satiksme vienojusies par sadarbību ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) par atgādinājuma izsūtīšanu automašīnas īpašniekam, ja Rīgas satiksmes apsaimniekotajās autostāvvietās būs izrakstīts pēcapmaksas paziņojums, kas nav apmaksāts 30 dienu laikā pēc izrakstīšanas, aģentūru LETA informēja Rīgas satiksmes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Rozīte.

    Līdz šim par laikā neapmaksātām stāvvietām informācija klientiem tika sūtīta tikai automašīnas valdītājam un jaunā sadarbība starp uzņēmumiem nodrošinās to, ka šādu informāciju saņems arī transportlīdzekļa turētājs.

    «Īstenojot šādu kārtību un sadarbojoties ar CSDD, esam realizējuši projektu, lai arī automašīnas turētājs pirms parāda piespiedu piedziņas tiktu informēts par laikā neapmaksātu stāvvietu.

    Līdz šim šāda veida paziņojumi, kas paredzēti tieši transportlīdzekļa īpašnieka vai turētāja informēšanai, netika sūtīti. Iepriekš informācija par pēcapmaksu, kas nav veikta noteiktajā termiņā, tika nodota transportlīdzekļa valdītājam,» norāda Rīgas satiksmes valdes loceklis Jānis Golubevs.

    Viņš pauda pārliecību, ka šī jaunā kārtība uzlabos situāciju un veicinās autostāvvietu klientus uz savlaicīgu un lapbrātīgu pēcapmaksas paziņojumu apmaksu.

    Tāpat kā līdz šim, ja klientam Rīgas satiksmes autostāvvietās būs izrakstīts pēcapmaksas paziņojums, šādu informāciju varēs uzzināt Rīgas satiksmes mājaslapas sadaļā Mani autostāvvietu pēcapmaksas paziņojumi. Savukārt par tiem pēcapmaksas paziņojumiem, kuru apmaksa kavēta, klients saņems atgādinājumu pa pastu vai e-CSDD portālā, ja būs piekritis šo informāciju saņemt elektroniski.

    Transportlīdzekļa novietošanas apmaksu Rīgas satiksmes apsaimniekotajās autostāvvietās uzņēmums nodrošina vairākos veidos – autostāvvietu automātos, Riga Card lietotnē vai ar īsziņu. 

    Ja klients apmaksu par autostāvvietās novietoto automašīnu neveic, kontrolieris izraksta pēcapmaksas paziņojumu un novieto to uz automašīnas priekšējā stikla. Pēcapmaksas paziņojums ir jāapmaksā 30 dienu laikā no tā izrakstīšanas dienas.

    Ja saņemts pēcapmaksas paziņojums, par izmantoto stāvvietu var norēķināties Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros, autostāvvietu maksas automātā, autostāvvietu birojā Atgāzenes ielā 24a vai lietotnē Riga Card, kā arī, veicot pārskaitījumu uz bankas norēķinu kontu.

    Rīgas satiksme aicina nekavēties ar pēcapmaksas paziņojuma apmaksu un norēķināties par izmantoto pakalpojumu norādītajā laikā, kā arī negaidīt atgādinājuma ziņojumus par nenokārtotajām saistībām pret Rīgas satiksmi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē