• Renault Zoe elektroauto pirmais brauciens

    Elektroauto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    15. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Elektroauto demogrāfijas sprādziens Latvijā vēl kavējas, taču, dodot cerības staru par zaļāku nākotni, šogad Rīgas ielās parādījušies krietni vairāk elektroauto. Ievērojama daļa no tiem ir Renault Zoe, kas Eiropā pamanījies kļūt par populārāko elektroauto ar vairāk nekā 200 000 pārdotām vienībām, ikmēneša pieprasījumam turpinot pieaugt arī Covid-19 laikā. Lai noskaidrotu, kā kompaktajam hečbekam tas izdevies, devāmies ar to testa braucienā.
    Nākamais: Dizains

    Elektriskie auto, emisiju ierobežojumi un nodokļi spēkratiem ar iekšdedzes dzinējiem – šie temati pēdējā laikā kļuvuši ļoti aktuāli un nav paredzams, ka tuvākajos gados kādu no tiem varēsim aizmirst. Tieši otrādi. Elektroauto attīstība pēdējā desmitgadē uzņēmusi straujus tempus, taču ir ražotāji, kas par šo sfēru aizdomājās jau krietnu laiku iepriekš. Viens no tiem ir Renault, kas jau 2009. gadā prezentēja Zoe hečbeka konceptu, trīs gadus vēlāk hečbeku laižot klajā arī sērijveida ražošanā.

    Laika gaitā mazajam censonim izdedās radīt revolūciju elektroauto segmentā, taču līdz mums tas nonācis vien tagad.

    Pirmais solis ceļā uz elektroauto ir iespaidu gūšana, jo neviena stāstītais nespēs aizstāt pieredzi, ko gūsiet pats, iesēžoties salonā un veicot pirmos kilometrus. Lai pārliecinātos par elektroauto spējām mums nav šāds auto uzreiz jāpērk vai jādodas uz dīlercentru, lai pieteiktos nelielam izmēģinājuma braucienam. Pārņemot citu Baltijas valstu piemēru, kopš šīs vasaras koplietošanas auto tirgu papildināja 100 elektriskie Renault Zoe. Iesēdies, izbrauc un sāc pārdomāt sava nākamā auto izvēli.

    Tas lika jūsmot zaļās kustības statistiķiem, kuri pēc pirmā tūkstoša reģistrēto elektroauto sasniegšanas nekavējoties norādīja uz straujo šī segmenta attīstību Latvijā. Patiesībā privātpersonu izvēle par labu elektroauto pie mums vēl joprojām ir gaužām zema. Vai citviet populārais Renault Zoe to spētu mainīt?

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē