• Mazda MX-30 elektroauto pirmais brauciens

    Elektroauto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    29. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    3/6Brauciens

    Brauciens

    Uz ceļa MX-30 var kļūt pat visai jautrs. Protams, tam nepiemīt RX-8 vai MX sērijas izteikti sportiskais raksturs, taču tas ir komfortablāks nekā elektriskais Mini Cooper. Pateicoties 310 kg smagā akumulatora novietojumam, MX-30 sasniedzis izcilu 50/50 svara sadalījumu, kas palīdz tam tālu neatpalikt no tā, cik izveicīgs ir, piemēram, CX-3. Paātrinājums līdz 100 km/h ilgst 9,7 sekundes, bet maksimālais ātrums ir 140 km/h.

    Viena lieta, kas jāņem vērā – uzsākt braukšanu uz apsniguša ceļa (īpaši to novērojām uz grants posmiem) būs visai problemātiski. Iespējams, ka vainojams ir momentānais griezes moments, kas tiecas automašīnu paātrināt pēc iespējas dinamiskāk pat ar niecīgu akseleratora pedāļa nospiešanu, veikli izspolējot riteņus.

    Tikpat ticams šķiet skaidrojums par svara trūkumu uz priekšējās ass, tādejādi zūdot saķerei, līdzīgi kā tas ir automašīnām ar aizmugures piedziņu.

    Zem dzinēja pārsega atrodas izmēros neliels elektromotors, kas vizuāli nešķiet smagāks par kārtīgu kartupeļu maisu. Ņemot vērā brīvo telpu, šeit noteikti varētu izveidot arī otru bagāžnieku. Šāda situācija radusies tāpēc, ka MX-30 nav gluži izstrādāts uz pilnīgi jaunas platformas. Tā vietā izmantota esošā CX-30 krosovera bāze, liedzot sasniegt maksimālo potenciālu.

    Smilšu maisam priekšējā bagāžnieka vieta atrastos, tomēr MX-30 labāk būs piemērots izteiktai pilsētvidei, kur apledojums, sniegoti ceļa posmi un citi apgrūtinājumi pretim stāsies reti.

    Testa turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē