• Fiat 500 elektroauto pirmais brauciens

    Elektroauto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    18. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    2/5Dizains

    Dizains

    Raksturīgi šāda tipa automašīnām, Fiat 500 ārējais stils ticis modernizēts, vienlaikus saglabājot galvenos elementus, kas ļauj mums nekļūdīgi atpazīt šo modeli jebkurā diennakts laikā. Apaļīgos lukturus tagad atdala motora pārsegs. Rezultātā mazajam fiatiņam uzvilktas modes dāmas uzacis.

    Šķiet, ka līdz ar jauno platformu un lielākiem virsbūves izmēriem, acainais hečbeks ieguvis augstāku pašapziņu un Fiat logotips, kas iepriekš rotāja radiatora režģi, tagad nomainīts pret modeļa nosaukumu. To, ka šis ir mazais Fiat, zina gandrīz jebkurš, tāpēc markas nosaukums saglabāts vien uz bagāžas nodalījuma vāka.

    Atskaitot emblēmu, kurā dizaineri centušies apvienot skaitli 500 ar ciparu “e”, kā rezultātā tas vairāk atgādina “50e”, nav nekādu indikāciju, ka apaļīgais auto pārtiek tikai no elektrības. Arī degvielas bākas vāciņš atrodas tur, kur ierasts – aizmugures spārnā.

    Interesanti, ka papildus ierastajai hečbeka un kabrioleta versijai, kas šajā segmentā vēl joprojām ir unikāls piedāvājums, jaunajam modelim būs pieejama arī dubulto durvju sistēma, pasažiera pusē durvīm atveroties kā Mazda MX-30 vai RX-8. Tas ir atzīstams papildinājums, lai arī Latvijā šobrīd tas netiek piedāvāts.

    Salons kļuvis elegantāks – ergonomiskāks un vizuāli pievilcīgāks pogu izkārtojums, askētiskākas ventilācijas lūkas un lielāks multimediju ekrāns, bet pārnesumu svira pazudusi pavisam. Tagad ierastā kloķa vietā redzamas četras pogas P, R, N un D. Kā pareizi nopratāt, mehāniskā transmisija izgaisusi līdz ar degvielas klātbūtni.

    Priekšējos sēdekļos vietas būs gana, ja ņemam vērā mazauto apmērus. Aizmugurē viens otrs pacietīgāks pieaugušais varētu nosēdēt arī līdz Liepājai, bet labāk šeit atvēlēt vietu bērniem vai klēpju sunītim. Pat bagāžas nodalījumā līdzās uzlādes vadu mudžeklim varēs ielikt pa kādai somai un iepirkumu maisam. Cienījami!

    Stils šeit ir ļoti svarīgs, tāpēc dažādi interesanti akcenti ir nevis bonuss, bet gan nepieciešamība. Par to, ka jaunais modelis tiek ražots Itālijā, Turīnā, atgādinās durvju rokturu iekšpusē redzamais 50. gadu Fiat 500 siluets un uzraksts Made in Torino. Jā, šis modelis atgriezies pie senču saknēm un tiks ražots tēvzemē, kamēr iekšdedzes modeli turpinās komplektēt Polijā un Meksikā.

    Zem multimediju ekrāna atrodas viedtālruņa bezvadu uzlādes platforma, uz kura esošajam pilsētas siluetam ir pārsteidzoša līdzība ar Vecrīgas ēku virsotnēm. Un visbeidzot, sēdekļus rotā izšūts zīmola vārds. Audums ir radīts no Seaqual diegiem, kas satur pārstrādātus jūras plastmasas atkritumus. Ekoloģiski, neuzkrītoši un stilīgi!

    Lielākais pārsteigums ir durvju atvēršanas mehānisms. Durvis no iekšpuses var atvērt divos veidos. Ar zemu novietotu mehānisko slēdzi, kas sākotnēji atgādināja dzinēja pārsega atvēršanas sviru, vai pavisam moderni – elektroniski ar pogas nospiešanu. Skaidrs ir tas, ka, iztukšojot elektrības rezerves, fiziska svira mums vienmēr ļaus tikt ārā no salona.

    Pilnībā saprasties ar itāļu vēsmām interjerā mums traucēja divas lietas – nepārdomātais glāžu turētājs un pagrieziena slēdzis. Pirmā liksta varētu šķist nenozīmīga, taču šāds auto ir kā radīts, lai baudītu sauli un dzertu ledus kafiju, lēni slīdot gar Adrijas jūras krastu. Krūzītei atvēlētā vieta zem roku balsta ir drīzāk radīta šauram un garam termosam. Turklāt tikai vienam.

    Otra īpatnējā nianse ir pagrieziena slēdzis, kura sadvabīgās darbības dēļ, gadās pārāk ilgi noturēt pagriezienu ieslēgtu vai, cenšoties to izslēgt, netīšām aktivizējam to uz otru pusi. Ar slēdža darbību vajadzēs aprast.

    Varētu pieminēt arī trešo lietu, taču tā, iespējams, bija raksturīga tikai konkrētajam auto eksemplāram. Vizuāli pievilcīgais 10,25 collu multimediju displejs reaģēja ar jūtamu aizturi, tomēr nepamet sajūta, ka tas ir izņēmuma gadījums.

    Lasi tālāk:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē