• Dacia Duster pirmais brauciens

    Pilnpiedziņa
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    21. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    2/5Dizains & ietilpība

    Dizains & ietilpība

    Lai arī virsbūves paneļi ir radīti pilnībā no jauna, otrās paaudzes Duster saglabājis priekšteča vienkāršo un nesamāksloto eksterjeru. Ejot līdzi laikam, tas ieguvis trīsdaļīgas LED dienasgaismas, muskuļotāku motora pārsegu, platāku radiatora režģi un pārveidotu aizmugures optiku, kas attālināti līdzinās Jeep Renegade. Aizmugures veidols visdrīzāk neiegūs prestižus dizaina apbalvojumus, tomēr tieši šī ir formula, ko vēlas pircējs – vienkāršs un saprotams dizains bez liekas pompozitātes.

    Plats solis attīstības virzienā sperts interjerā. Izmantotie apdares materiāli vēl joprojām vairāk kalpo ar mērķi saglabāt savu izturību pat smagas lietošanas apstākļos. Vieglākai lietojamībai izstrādāts jauns instrumentu panelis, pārveidots ventilācijas lūku dizains, multimediju ekrāns novietots augstāk un no jauna radīta viduskonsole, radot pietiekami moderna krosovera iespaidu. Iespējams, Duster lietotāju acīs būtiskākais uzlabojums būs jaunie sēdekļi. Papildus regulācijas iespējas un uzlabotais komforts atvieglos braucienu uz lauku īpašumu arī otrā Latvijas galā – iepriekš ilgstoša atrašanās Duster sēdeklī varēja kļūt par īstu izaicinājumu. Piedomāts arī pie vizuālā noformējuma, izšujot modeļa nosaukumu sēdekļa atzveltnē.

    Protams, būs jāsadzīvo ar dažām funkciju izvietojumu īpatnībām, kas raksturīgas ar Renault – kruīza kontroles un ātruma ierobežotāja slēdzis atrodas zem stāvbremzes sviras, radio vadība novietota aiz stūres, bet sēdekļu apsildes pogu, iespējams, pamanīsiet vien kāpjot ārā no auto – tā atrodas pie pašas sēdekļa pamatnes tuvāk durvīm.

    Aizmugurē itin viegli varēs sasēsties trīs pieaugušie, turklāt Duster ir viens no retajiem šāda izmēra auto, kurā iespējams ievietot trīs bērnu sēdekļus. Parasti aizmugures sēdekļa atzveltne veidota tā, lai ieskautu ārmalās sēdošos, taču šeit tā izveidota gandrīz plakana, atvieglojot sēdeklīšu ievietošanu. Arī bagāžas nodalījums ir ietilpīgs – 445 litri. Nolaižot sēdekļus, telpu var palielināt līdz 1478 l. Rezerves riteņa vietā iebūvēts 42 litru gāzes balons.

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē