• Audi atklāj jauno Q4 e-tron krosoveru

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Elektriskā kompaktā SUV salons krietni pārsniedz pašreizējās automobiļa klases robežas un piedāvā plašumu, kas salīdzināms ar lielizmēra automobiļiem. Arī displeja koncepts sasniedzis jaunu dimensiju – paplašinātās realitātes head-up displejs apvieno reālo un virtuālo pasauli. Jaunās paaudzes stūre ar skārienjutīgo pārvaldību norāda uz jauno elektriskā modeļa virzību nākotnē.

    Jauna un ar atjautīgu risinājumu – virsbūve

    Ar Q4 e-tron Audi prezentē patiesi daudzpusīgu automobili – tas ir pārliecināts sabiedrotais ikdienas dzīvē un atpūtā un ir pilnībā piemērots kā mājsaimniecības galvenais automobilis. Ar 4590 milimetru garumu, 1865 milimetru platumu un 1613 milimetru augstumu Q4 e-tron eksterjera izmēri ļauj tam atrasties lielāka izmēra kompakto SUV segmentā.

    Modulārās elektroauto platformas (MEB) arhitektūra, uz kuras balstīts Audi kompaktais elektriskais SUV, nodrošina pilnīgi jaunu telpas sadalījumu. Lai arī priekšējo riteņu pārkare veido vien 86 centimetrus, garenbāze ir 2,76 metri, pārsniedzot vidēja izmēra SUV segmenta izmērus. Tādējādi salons ir 1,83 metrus garš, kas ir līdzvērtīgi lielāka izmēra klases SUV.

    Jauna dimensija: paplašinātās realitātes head-up displejs

    Q4 e-tron paplašinātās realitātes head-up displejs uz vējstikla projicē svarīgu informāciju divos atsevišķos līmeņos – galveno rādītāju statusa sekcijā un paplašinātās realitātes sekcijā.

    Autovadītājam var šķist, ka šī informācija “karājas gaisā” aptuveni desmit metru attālumā. Atkarībā no situācijas, šī informācija atsevišķos gadījumos atrodas krietni tālāk. Autovadītājs spēj ļoti ātri un viegli uztvert attēlus, un tie ir īpaši noderīgi sliktas redzamības apstākļos.

    Paredzams attēlu veidotājs: AR Creator

    AR Creator darbojas kā programmatūras smadzenes un attēlu veidotājs. Tā ir apstrādes iekārta modulārajā informācijas un izklaides platformā (MIB 3), ko veido vairāki individuāli moduļi. AR Creator renderē displeja simbolus ar ātrumu 60 kadri sekundē un pielāgo tos projekcijas optikas ģeometrijai.

    Tajā pat laikā tas aprēķina to atrašanās vietu attiecībā pret vidi, no kuras tas iegūst informāciju, izmantojot priekšējās kameras, radaru sensoru un GPS navigācijas neapstrādātus datus. Tā programmatūru veido aptuveni 600 000 programmēšanas kodu līnijas, kas ir par aptuveni 50% vairāk salīdzinājumā ar pirmās kosmosa kuģa versijas visu kontroles sistēmu.

    Navigācija: ar dronu pa priekšu

    Paplašinātās realitātes head-up displejs savas stiprās puses demonstrē jo sevišķi navigācijas kontekstā. Uz ceļa nākamo rīcības punktu maršrutā demonstrē drons jeb peldoša bulta.

    Tā ir dinamiska – piemēram, tuvojoties krustojumam, peldošā bulta vispirms paziņo pagriešanās manevru, bet pēc tam animēta bulta pa ceļu precīzi vada automobiļa vadītāju.

    Ja maršruts šajā brīdī vēl turpinās taisni uz priekšu, drons aizlido uz priekšu un pazūd, lai pēc tam atkal uzrastos, dodot pietiekami ilgu laiku, kas nepieciešams nākamajai darbībai. Attālums līdz pagriešanās punktam ir attēlots metros tuvējā laukuma apakšējā logā.

    Pat, ja autovadītājs aktivizē adaptīvo kruīza kontroles asistentu, kas palīdz automobili noturēt joslas centrā, paplašinātās realitātes head-up displejs palīdz tiem ar vizuāliem mājieniem. Līdzko Audi Q4 e-tron tuvojas joslas marķējumam bez ieslēgta pagrieziena signāla, braukšanas joslas uzturēšanas asistents attēlo sarkanu līniju uz joslas marķējuma.

    Pirmšķirīga drošība: priekšējie sēdekļi

    Q4 e-tron priekšējie sēdekļi atspoguļo jaunākos drošības tehnoloģiju sasniegumus. Sāna trieciena gadījumā autovadītāja sēdekļa labās puses sānā aktivizējas centrālais gaisa spilvens papildus sānu gaisa spilveniem, lai nodrošinātu, ka šoferis un priekšā sēdošais pasažieris neietriecas viens otrā.

    Dinamica un Puls: no pārstrādāta poliestera izgatavota sēdekļu apdare

    S line interjers sniedz plašu sēdekļu apdares materiālu piedāvājumu. Klienti, kuri dod priekšroku tradicionālajiem materiāliem, var izvēlēties no ādas/mākslīgās ādas sajaukuma un premium Nappa ādas. Mākslīgās ādas un mikrošķiedras materiāla Dinamica sajaukums ir vēl viens jauns variants. Tas līdzinās zamšādai, taču izgatavots no 45% pārstrādāta poliestera, kas iegūts, piemēram, no tekstilizstrādājumiem un PET pudelēm.

    Puls apdare, arī apvienojumā ar mākslīgo ādu, ir vēl viena izvēle S line interjerā.

    Arī šeit izmantoti otrreizēji izejmateriāli – līdz pat 50% no izmantotajiem audumiem sastāv no pārstrādātām PET pudelēm, kas sarežģīta un rūpīga procesa laikā tiek pārvērstas par diegiem.

    Tādējādi tiek iegūts materiāls, kam ir tādi paši izskata kvalitātes standarti kā tradicionālajai auduma apdarei. Q4 e-tron sēdekļu komplektā 26 1,5 litru plastmasas pudelēm ir dota jauna dzīve.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē