• 55 miljonu eiro ceļu atjaunošanai – kurus posmus šogad labos?

    Ceļu stāvoklis
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Valdība piešķīrusi līdzekļus 55 miljonu eiro apmērā valsts autoceļu būvniecībai administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai. Finansējums šogad dos iespēju atjaunot 31 posmu 270 km garumā uz vietējiem un reģionāliem valsts autoceļiem visos Latvijas reģionos.

    “Atjaunoti autoceļi ir reģionālās attīstības instruments,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

    “Mūsdienīga autoceļu infrastruktūra uzlabo iedzīvotāju dzīves kvalitāti un satiksmes drošību. Tā dod arī pozitīvu impulsu tautsaimniecības attīstībai reģionos, jo piesaista uzņēmējus, kas rada jaunas darba vietas. Labi autoceļi ir arī mūsu valsts vizītkarte tūristiem, kas viesojas Latvijā. Ja gribam būt attīstīta valsts, tad ieguldījumiem transporta infrastruktūrā jābūt vienai no valsts attīstības prioritātēm.”

    “Investīcijas autoceļu būvniecībā stimulē ekonomiku ar spēcīgu multiplikatora efektu. Tās nodrošina pasūtījumus ne tikai ceļu būvniecības nozarei, bet arī izejmateriālu ražotājiem, projektētājiem, kā arī reģionu viesnīcām un ēdinātājiem. Līdz ar ceļu remotdarbi dod būtisku ekonomisko pienesumu dažādās nozarēs,” uzsver Tālis Linkaits.

    “Investīciju programma autoceļu attīstībai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā” paredz autoceļu atjaunošanu 2021., 2022. un 2023. gadā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Satiksmes ministriju, VSIA Latvijas Valsts ceļi un plānošanas reģioniem sagatavoja aktuālo sarakstu ar prioritāri pārbūvējamo un atjaunojamo valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmiem, kas ir būtiski administratīvi teritoriālajai reformai.

    Remontdarbu posmi:

    Saraksta izstrādei VARAM lūdza visiem plānošanas reģioniem sadarbībā ar pašvaldībām sagatavot un iesniegt priekšlikumus ar prioritāri pārbūvējamo un atjaunojamo valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmiem reģionā ietilpstošajās pašvaldībās.

    2021. gadā kopējais piešķirtais finansējuma apjoms Latvijas valsts autoceļu būvniecības darbiem ir 238 miljoni eiro, kopā ar ceļu uzturēšanai nepieciešamo finansējumu veidojot summu – 325 miljoni eiro.

    Pagājušajā gadā Latvijas valsts ceļu atjaunošanas un uzturēšanas darbos kopumā ieguldīti 305,3 miljoni eiro, līdz ar to ceļu attīstībā tas bija labākais gads pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Pērn Latvijas valsts autoceļu tīklā darbi notikuši 248 objektos, atjaunoti vairāk nekā 1300 kilometri autoceļu, tajā skaitā 50 tilti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē