• 2 stundu laikā 16 agresīvie šoferi — pārkāpējs ievaino policistu (VIDEO)

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    7. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Youtube
    Šonedēļ Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki pastiprināti uzraudzīja vai agrajās rīta stundās, kad Rīgas pilsētas ielās daudzviet veidojas sastrēgumi, autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus.

    Pirmdien Brīvības gatves un Šmerļa ielas krustojumā likumsargi stundas laikā pieķēra desmit agresīvus šoferus, savukārt šodien, 6.martā, – astoņus. Jāatzīmē, ka viens no šī rīta likumpārkāpējiem pretojās varas pārstāvim, kā rezultātā cieta policists, kuram par laimi hospitalizācija nebija nepieciešama.

    Valsts policija ik pa laikam saņem informāciju no iedzīvotājiem par konkrētām vietām pilsētā, kur regulāri tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi. Tā arī par šo vietu, Brīvības gatves un Šmerļa ielas krustojumu, policija jau iepriekš bija saņēmusi iedzīvotāju novērojumus, ka daļa autovadītāju mēdz nekaunīgi apbraukt sastrēgumus.

    Šonedēļ, pirmdienas un trešdienas rītā, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas, devās uz norādīto vietu un laika posmā no pulksten 7.30 līdz 8.30, veica pastiprinātu agresīvo braucēju kontroli.

    Pirmdien, 4.martā, vien stundas laikā inspektori pieķēra desmit nekaunīgus autovadītājus – piecas sievietes un piecus vīriešus, kuri, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus, apbrauca vairākus sastrēgumā esošus, kolonnā lēni braucošus transportlīdzekļus pa brauktuves nomali un tramvaja sliežu klātni, kas nav vienā līmenī ar brauktuvi. Šādi manevri nav atļauti un ir uzskatāmi par agresīvu braukšanu. Arī šodien, 6.martā, stundas laikā Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki fiksējuši vairākus šādus agresīvos braucējus.

    Jāizceļ, ka šodien ap pulksten 8.30, turpinot uzraudzīt ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, notika incidents, kad kāds “VW Passat” markas automašīnas autovadītājs, veicot agresīvu manevru, apbrauca sastrēgumu pa blakus esošajām tramvaja sliedēm. Reaģējot uz likumpārkāpumu, Speciālo uzdevumu nodaļas jaunākais inspektors devās pie šīs automašīnas un aicināja autovadītāju apstāties nomalē, lai netraucētu turpmāko transportlīdzekļu kustību, kamēr tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

    Automašīnas vadītājs, 1988.gadā dzimušais vīrietis, nepakļāvās likumsarga prasībai un uzsāka braukšanu, kā rezultātā pie transportlīdzekļa esošais policists tika parauts līdzi un vilkts līdzi automašīnai pāris metrus.

    Redzot situāciju, otrs likumsargs nekavējoties reaģēja un apturēja agresīvo autovadītāju.

    Par notikušo noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols, tāpat šoferim sastādīts protokols par agresīvo braukšanu un par pretošanos varas pārstāvim, vīrietis ir nogādāts policijas iecirknī tālāku darbību veikšanai. Par laimi Speciālo uzdevumu nodaļas jaunākais inspektors negadījumā nav guvis nopietnas traumas un hospitalizācija nebija nepieciešama.

    Diemžēl joprojām nākas novērot, ka agresīva braukšana ir pārkāpums, kurš ir aktuāls visās sezonās. Līdz šī gada 3.martam kopumā sastādīti jau 223 administratīvo pārkāpumu protokoli par agresīvu braukšanu, savukārt 2018.gadā – 827. Atgādinām, ka par šādu pārkāpumu paredzēts sods transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro, kā arī tiek reģistrēti seši soda punkti. Valsts policija aicina vadītājus nebūt egoistiem uz ceļa, bet gan cienīt vienam otru un ievērot ceļu satiksmes noteikumus!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē