• 15 gados no OCTA līdzekļiem satiksmes drošībā ieguldīti 23,2 miljoni eiro

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Evija Trifanova
    Laika posmā no 2006.gada līdz šim apdrošinātāji satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses pasākumos kopumā ieguldījuši 23,2 miljonus EUR no OCTA līdzekļiem. Arī šajā gadā dažādos satiksmes drošības projektos paredzēts ieguldīt 2,17 miljonus EUR, ko veido OCTA apdrošinātāju veiktie ieskaitījumi Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas profilakses fondā.

    «Lielākais OCTA apdrošinātāju finansējums satiksmes drošības projektiem tika novirzīts 2019.gadā – 2,21 miljons EUR. Šajā gadā Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas profilakses fondā tiks ieskaitīti 2,17 miljoni EUR, kas ir par 26,63% vairāk nekā gadu iepriekš. Tas apliecina, ka OCTA nozare pakāpeniski atgriežas pirmspandēmijas līmenī,» stāsta Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

    Puse no OCTA polišu atskaitījumiem satiksmes drošības uzlabošanai ik gadu tiek novirzīti Iekšlietu ministrijas padotībā esošajām iestādēm.

    Tāpat finansējums tiek piešķirts citu iestāžu projektiem, kuru mērķis ir paaugstināt satiksmes drošību un sekmēt satiksmes dalībnieku informētības līmeni, piemēram, CSDD, LTAB, LAMB un citiem.

    «Situācija uz valsts autoceļiem uztrauc ne vien autovadītājus, bet arī apdrošinātājus. Lai arī gadu no gada runājam par nepieciešamību samazināt uz ceļiem bojāgājušo un cietušo skaitu, situācija uzlabojas lēni. 2021.gadā reģistrēti 78 nāves gadījumi pēc ceļu satiksmes negadījumiem uz miljonu iedzīvotāju, kas Latviju ierindo trešajā sliktākajā vietā Eiropas Savienībā. Bojā gājušo skaits diemžēl palielinājās kā 2020.gadā, tā arī 2021.gadā, lai gan dzīvojām pandēmijas ierobežotajos apstākļos, kad daudziem darbs un citas aktivitātes tika organizētas attālināti. Nav mazinājies agresīvo autovadītāju skaits, turklāt pēdējo mēnešu statistika apliecina, ka ceļu satiksmē joprojām piedalās liels skaits šoferu, kas ir apreibinošo vielu ietekmē,» informē J.Abāšins.

    «Finanšu līdzekļu pieaugums ceļu satiksmes negadījumu novēršanas profilakses fondā šogad pret iepriekšējiem gadiem, iespējams, ļaus atbildīgajām iestādēm efektīvāk strādāt pie satiksmes drošības problēmu risināšanas un negadījumos cietušo un bojāgājušo skaita samazināšanas. Tikmēr pašus autovadītājus un ikvienu satiksmes dalībnieku aicinu kļūt kritiskākiem – gan pret savu braukšanas kultūru, gan arī attieksmē pret apkārtējiem – ievērot ceļu satiksmes noteikumus un nebūt tik tolerantiem pret agresīvajiem šoferiem, kas tos nekaunīgi pārkāpj,» norāda LTAB valdes priekšsēdētājs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē