• Vēlos atvieglot kaķa vecumdienas. Ko darīt?

    Mājas mīluļi
    Ligita Timma
    9. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Žurnāla «Astes» lasītājs raksta: Vēlos palīdzēt savam 19 gadu vecajam kaķim. Redzu, ka īsti labi viņam nav – apetīte samazinājusies, vairāk sācis dzert. Gribas atvieglot kaķa vecumdienas. Varbūt varu viņam iedot ko organisma stiprināšanai?

    Iesaka veterinārārsts:

    1. Ērta, silta guļvieta. Kaķi vecumā daudz guļ, nokrītas svarā, un tiem arī vairāk salst. Izveido savam kaķim siltu gultiņu, ļoti labi būtu viņam sagādāt elektrisko sildītāju, ko palikt zem gultas vai paklāja.
    2. Dzeršana. Kaķim vecumdienās sliktāk strādā nieres, tāpēc arī viņam vairāk gribas dzert. Saliec mājoklī ūdens trauciņus vairākās vietās, lai viegli tiem piekļūt. Cik iespējams, piedāvā svaigu un vēsu ūdeni (tāds viņam labāk garšos – tāpēc kaķi labprāt dzer no krāna vai tualetes poda).
    3. Ēšana. Dod savam mīlulim ēst visu, kas viņam garšo, bet pēc iespējas samazinot barībā proteīnu. Sagādā viņam profesionālo barību, kas paredzēta nieru slimniekiem, un labāk izvēlies konservus, nevis sauso barību. Ja kaķis bieži un daudz čurā, viņa organisms zaudē kāliju un rezultātā veidojas hipokaliēmija, no kā, savukārt, rodas nespēks. Tātad vajag dot barību, kas satur kāliju, piemēram, zivju produktus, lasi, tunci, sardīnes. Zivīs ir arī daudz taukskābju, kas dzīvniekam palīdzēs. Dažiem kaķiem kļūst arī vājāka oža, tāpēc viņi negribīgi skatās uz barību. Šādā gadījumā vari ēdienu nedaudz uzsildīt, tad tā smarža kļūst izteiktāka.
    4. Pieskatīšana. Vecumā kaķim pasliktinās redze un dzirde, tas viņam rada arī apjukumu. Varbūt viņš reizēm nezina, kur atrodas, vai nevar savu saimnieku atrast, no attāluma saskatīt. Biežāk vajag viņam pieskarties, noglāstīt, pacelt, aiznest pie ūdens un svaigas barības.

    Parūpējies, lai kaķis tiek pastaigāties saulītē, izbaudīt putnu dziesmas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē