• Veļas diena. Kā efektīvi atbrīvoties no mājdzīvnieku spalvām uz apģērba?

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka- Karaļeviča
    18. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Suņa vai kaķa atstātais apmatojums uz apģērba ir problēma, kas pazīstama visiem mājdzīvnieku saimniekiem. Dažkārt tik vaļā no spalvām ir tik grūti un pat neiespējami, ka gribas uz muguras sev uzkārt paziņojumu: «Esiet saprotoši, man mājās dzīvo pūkains kaķis!»

    Īpaši grūti klājas gludspalvaino suņu īpašniekiem – takšu, buldogu, dobermaņu, bulterjeru un citu līdzīgu šķirņu saimniekiem. Varētu šķist, ka ņemšanās ar šādu dzīvnieku apmatojumu būs mazāka, taču izrādās otrādi: īsie un adatainie matiņi iekļūst starp auduma šķiedrām, un neviens lipīgais rullītis tos nevar izvilkt.

    Kā apmatojumu no apģērba var novākt mazgāšanas laikā?

    Ir ļoti daudz ierīču apmatojuma noņemšanai no audumiem. Ir visvienkāršākās birstes vilnas un pūkas noņemšanai, lieliski ar šo uzdevumu tiek galā arī veļasmašīnas ar žāvētāju. Iespējams iegādāties arī veļasmašīnas, kurās ir iebūvēta funkcija Dzīvnieku spalvu likvidēšana. Taču ko darīt, ja rāpot pa milzīgu pledu ar birsti rokās negribas, bet iespējas iegādāties labu veļas žāvētāju vai modernu veļasmašīnu nav? Ideāls risinājums – atbrīvoties no spalvas mazgāšanas laikā. Iemet netīru veļu un izvelc jau tīru! Mūsdienās iespējams iegādāties speciālas lipīgās salvetes, ko iemet veļasmašīnas tvertnē kopā ar apģērbu, bet daudzi mājdzīvnieku saimnieki rekomendē pie veļas pielikt vienkārši pāris mitro salvešu, kas savāks gružus un apmatojumu.

    Taču efektivitāte kā speciālām salvetēm, tā parastām mirtrajām salvetēm ir tālu no ideāla.

    Vienkāršs laifhaks

    Lai arī cik dīvaini tas skanētu, daudz labāk dzīvnieku apmatojumu no apģērba tā mazgāšanas laikā savāc ierīce, kura tika izgudrota pavisam citam mērķim.

    Lūk, pavisam vienkāršs risinājums: veļasmašīnā kopā ar netīro apģērbu iemet dažus lipīgos Velcro matu rullīšus, ko sievietes parasti izmanto frizūras veidošanai. Un pēc tam skaties uz tīrajām drēbēm un priecājies: šie rullīši savāks gandrīz visas spalvas no apģērba. Neliels triks: jo lielāks būs ruļļu diametrs, jo labāk šī metode strādās.

     

     

    Papildu bonuss: šis laifhaks pasargās tavu veļasmašīnu no bojājumiem, jo dzīvnieku apmatojums un arī tavi mati nenonāks tur, kur tam visam nevajadzētu būt.

    Pēc veļas mazgāšanas atliks izvilkt matu ruļļus un noņemt no tiem tavu mājdzīvnieku atstātos «suvenīrus».

    Par apģērbu nav jāsatraucas: šie matu rullīši nesabojās nedz adījumu, nedz trikotāžu.

    Un visbeidzot pēdējais šādas metodes ieguvums: matu ruļļus atšķirībā no salvetēm var izmantot atkal un atkal – tev nenāksies tos mest ārā pēc katras mazgāšanas reizes. Maksā tie ļoti lēti – dažus eiro (komplektā seši ruļļi), tāpēc ir pa kabatai ikvienam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē