• Vāc parakstus par reāla cietumsoda piemērošanu dzīvnieku pāridarītājiem

    Mājas mīluļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv notiek parakstu vākšana, lai piemērotu likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām.

    Iniciatīvas pieteikumā lasāms: "Latvijas tiesu sistēmas ilgstošā nihilistiskā attieksme, nepiemērojot likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu. Sajūtu, ka dzīvība ir nevērtīga. Statistika ir biedējoša un nepielūdzama: jau 2023. gada pirmā ceturkšņa laikā vien esam sasnieguši pagājušā gada apjomus dzīvnieku slepkavību ziņā."

    Kā piemēri neatbilstoša soda saņemšanai minēti sabiedrībā plaši izskanējušie gadījumi – par suņa nosišanu ar nūju piemērots četru mēnešu cietumsods, par suņa noslīcināšanu vannā – piecu mēnešu nosacīts sods. 

    Ar video uzrunu sociālajos tīklos iniciatīvu atbaltījušas: Zanda Paeglīte (dzīvnieku aizsardzības biedrība Zanimal Hope), Jeļena Rumjanceva (dzīvnieku aizsardzības biedrība Animal Rights Association B. & T.), Andra Tomase (dzīvnieku aizsardzības biedrība Ar sirdi delnā), Gundega Bidere (DzaB Ķepu-ķepā), Jeļena Videviča (dzīvnieku aizsardzības biedrība Nepērc Adoptē), Linda Novicka (nodibinājums Dzīvnieku policija), Inga Plaude (dzīvnieku aizsardzības biedrība Vidzemes ķepas), Evita Kalēja (biedrība Ķepu draugs), Liene Kārkliņa (Cēsu dzīvnieku aizsardzības biedrība) un Ilze Džonsone (biedrība Dzīvnieku pansija Ulubele).

    Iniciatīvu iespējams parakstīt Manabalss.lv

    Lai gan jau ir sasniegts nepieciešamais parakstu skaits, autori lūdz turpināt atbalstīt iniciatīvu, tādējādi apliecinot tās nozīmību Latvijas sabiedrībā. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē