• Uz Franciju devušies seši Rīgas zoodārza filiāles Cīruļi vilki

    Daba un dzīvnieki
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Māris Lielkalns/Rīgas Zoodārzs
    Uz Franciju, EcoZonia zooloģisko dārzu, ir devušies seši jauni vilki, kas dzimuši Rīgas Zooloģiskā dārza filiālē Cīruļi.

    Uz Franciju aizbraukuši seši 2018. un 2019. gadā dzimuši jaunie Rīgas Zoodārza filiāles vilki. «Novēlam mūsu pelēčiem veiksmīgu ceļu un iespējami ātri apgūt franču valodu!» teikts zoodārza paziņojumā Facebook.

    Cīruļos turpina dzīvot vilku ģimene – tēvs Ķoniņš, māte Alīze, pērnā gada jaunuļi un trīs vecākas meitas, kas palīdz pieskatīt jaunākos brāļus un māsas.

    EcoZonia, kas atrodas Francijas dienvidos, netālu no Perpiņanas ir jaunuzbūvēts zoodārs, Eiropas Zoodārzu un akvāriju asociācijas (EAZA ) biedrs un par vienu no saviem uzdevumiem izvirza līdzdalību Eiropas lielo plēsēju – lāču, lūšu un vilku – saglabāšanā. Šobrīd ekoparkā dzīvo 17 dažādu sugu plēsēji.

    Parks aizņem 26 hektārus lielu teritoriju un ir sadalīts piecās ekotelpās – Āfrikas, Sibīrijas, Eiropas, Birmas un inku zemes. Nosaukums «dzīvnieku ekoparks» ir unikāls Eiropā un uzsver EcoZonia galveno mērķi: ierobežot parka ietekmi uz vidi un jo īpaši uz vietējiem dabas resursiem: ūdeni, floru un faunu, enerģijas patēriņu. Tajā notiek arī dažādas apmācības programmas.

    «Kā sugu saglabāšanas, izpētes un izpratnes centram mūsu redzējums ir tāda pasaule, kurā cilvēks ciena plēsējus, savvaļas dabas simbolus,» teikts parka mājas lapā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē