• TikTok zvaigzne – kaķis Lībhens, piedzīvojumu meklētājs

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka- Karaļeviča
    31. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Instagram
    Atšķirībā no daudziem citiem kaķiem Lībhens (Liebchen) savas dienas pavada nevis laiski guļot uz dīvāna vai mazgājoties pēc sātīgām pusdienām, bet gan metoties dažādos piedzīvojumos.  

    Kaķēnu atrod patversmē

    Šim burvīgajam rudajam kaķim no Aspenas (Kolorādo štats, ASV) patīk slēpot, braukt ar velosipēdu, doties pārgājienos un laivu braucienos. Principā viņš gatavs jebkādiem piedzīvojumiem, galvenais, lai blakus būtu viņa saimnieki, kuri ir tikpat aktīvi kā viņu mīlulis. Ērina Geldermansa un Dens Šreks rudā runcīša fotogrāfiju pavisam nejauši ieraudzīja internetā, kad viņš 10 nedēļu vecumā bija nokļuvis dzīvnieku patversmē Rifle Animal Shelter. Pāris nolēma adoptēt ruduli. «Viņā ir kaut kas īpašs,» toreiz teica Ērina. «Es to vienkārši jūtu.» Ērina visu mūžu bija sapņojusi par savu kaķi, jo bērnībā viņai to neļāva turēt, tāpēc ka vairākiem ģimenes locekļiem bija alerģija no kaķa apmatojuma.

    Ērina jau sen bija nolēmusi – ja kādreiz viņai būs iespēja savās mājās paņemt dzīvnieku, tas noteikti būs no patversmes, nevis iegādāts no audzētājiem. Viens no iemesliem bija tas, ka ASV katru gadu tiek iemidzināti vairāk nekā 2 miljoni mājdzīvnieku, jo tie nav adoptēti. 

    Iesaistās jebkurās aktivitātēs

    Jau no pirmajām dienām bija skaidrs, ka rudais kaķēns ir ārkārtīgi ziņkārīgs – viņam šķita interesants pilnīgi viss, un Lībhens nemitīgi prasījās ārā pastaigās. Tādā ziņā viņam bija daudz kopīga ar viņa saimniekiem Ērinu un Denu – arī viņiem patīk izpētīt jaunas vietas un ceļot.  Redzot kaķēna kāri uz pastaigām, pāris iegādājās pavadiņu, iemauktiņus un kopā ar viņu devās izpētīt apkārtni ārpus mājas teritorijas. Lībhenam šie izgājieni tik ļoti iepatikās, ka viņš jau no agra rīta sēdēja pie loga un ņaudēja, tādējādi ziņojot saimniekiem – laiks kaut kur doties. Drīz vien Ērina un Dens rudo runci paņēma līdzi viņa pirmajā divu dienu ilgajā pārgājienā ar nakšņošanu teltī. Kopš tā laika Lībhenam āķis bija lūpā, un nu viņi visi trīs pastāvīgi kaut kur dodas. Lībhens dievina pārgājienus (garākus ceļa gabalus viņš mēro, lepni sēžot saimniekam somā), viņam patīk laivošana un supošana, vasarā braucieni ar velosipēdu, bet ziemā – slēpošana. Viņš ar prieku iesaistās jebkurās aktivitātēs. «Viņš ir ļoti azartisks un ne no kā nebaidās,» atzīst Dens.

    Pret ekipējumu neiebilst

    Saimnieki Lībhenam Facebook, Instagram un TikTok izveidojuši pašam savu kontu, kur publicē bildes no daudzajiem ceļojumiem ar rudo runci. Sekotāji ir sajūsmā par rudo kaķi, īpaši par viņa stilīgajām snovborda brillēm, kas pasargā dzīvnieka acis no spilgtās saules. «Lībhens nekad neiebilst pret ekipējumu, ko viņam nākas valkāt. Pat aizsargbrilles, braucot ar velosipēdu vai slēpojot, viņam jau ir ierasta lieta,» stāsta Ērina. Lībhens vienmēr ir drošībā – saimnieki viņu pastāvīgi uzrauga un rūpējas, nekad nelaiž vaļā no pavadas, ja zina, ka tuvumā var atrasties savvaļas dzīvnieki. Saimnieki atzīst, ka pārgājieni ir tas, kas Lībhenam patīk visvairāk. «Viņam patīk lēkt pāri akmeņiem un baļķiem, izpētīt mežus, tuksnešus. Lībhens dievina izošņāt jaunas vietas, atklāt viņam jaunas augu sugas, satikt kukaiņus un dzīvniekus. Viņam patīk ar mums kopā arī slēpot. Ieliekam viņu mugursomā, un viņš ar prieku bauda pasakainos skatus slēpošanas laikā,» stāsta kaķa saimniece. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē