• Parādi, kas ir tavs suns…

    Daba un dzīvnieki
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    19. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Visiem zināms, ka, paskatoties uz četrkājaino mājas mīluli, var izdarīt visai ticamus secinājumus par viņa saimnieka raksturu.

    Sievietēm viņas suns gandrīz vienmēr ir vīrieša simbols. Pat ja suns ir sieviešu dzimuma. Skatoties uz suņa šķirni, var precīzi pateikt, kādas vīriešu īpašības viņa saimniece vērtē visaugstāk. Liels vācu aitusuns liecina par vajadzību pēc aizstāvja un drošā pleca sajūtas; franču buldogs liecina par to, ka sieviete visaugstāk partnerī vērtē uzticamību, pastāvību, humora izjūtu.

    Dāma ar bailīgu, visus aprejošu un dusmīgu radību uz rokām izvirza vīriešiem pārmērīgi lielas prasības, meklē viņos nereālas vērtības un īpašības.

    Vīrietis savukārt vienmēr sevi identificē ar savu suni. Tāpēc ārēji miermīlīgs grāmatvedis, kurš pastaigājas ar bulterjeru, sirdī vienmēr ir agresīvs, bet tam, kurš iegādājies rotveileru, piemīt kaujiniecisks raksturs, viņš dod priekšroku vienatnei un viņu grūti kaut kā pāraudzināt vai pastumt zem tupeles. Bērns sunī meklē jautru rotaļu biedru un aizstāvi.

    Psihologi no Lesteras universitātes apstiprinājuši, ka pēc suņa šķirnes var noteikt saimnieka raksturu. Tāpat pētnieki aprakstījuši agresīva suņa saimnieka raksturu. Zinātnieki palūdza brīvprātīgajiem aizpildīt testus un norādīt, kurai suņa šķirnei viņi dod priekšroku. Testu analīze parādīja, ka cilvēki, kuri dod priekšroku agresīvajām suņu šķirnēm (piemēram, bulterjeriem, Vidusāzijas aitusuņiem), parasti nevēlas patikt citiem cilvēkiem. Viņi demonstrē savu aizdomīgumu un nedraudzīgo attieksmi.

    Cīņā par līderismu agresīvo suņu šķirņu saimnieki ir spējīgi izrādīt agresiju. Tajā pašā laikā viņi izrādījās visapzinīgākie cilvēki.

    Tāpat pētnieki norādīja, ka antipātiju izrādīšana pret to vai citu mājdzīvnieku sugu arī kaut ko nozīmē. Nav tā, ka suņus nemīl ļauni un cietsirdīgi cilvēki, kā dažkārt tiek apgalvots. Tas, kurš necieš suņus, ir vai nu ļoti bailīgs un baidās no šiem dzīvniekiem, kas kož un skaļi rej, vai arī dod priekšroku draudzībai un mīlestībai cilvēku pasaulē un nesaprot, kādēļ viņam mājās būtu vajadzīgs suns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē