• Patversmes suņi, kas ļoti gaida saimnieku!

    Meklē mājas
    Laila Smeltere
    23. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Tukuma dzīvnieku patversmes un Ulubeles arhīva
    Žurnāls ASTES jaunākajā numurā iepazīstina ar dzīvniekiem, kas cer atrast savus jaunos, īstos saimniekus, kas viņus mīlēs un sargās līdz mūža galam. Tukumā un dzīvnieku patversmē Ulubele Rīgā savu saimnieku cerīgi gaida vairāki skaisti suņi!

    Braucot mājup, Aurora, Lada, Čikago un Krašs saņems Ulubeles Zelta veselības polises – veterināro aprūpi un medikamentus līdz mūža galam Ulubeles Senioru programmas ietvaros!

    Aurora un Lada

     

    Neticami, ka dzīvnieks var iemiesot tik daudz maiguma. Ienāc pie viņa – viņš tev piespiedīsies, pastiep roku – viņš atradīs tavu delnu un pieglaudīsies, apsēdies blakus, un viņš cieši, cieši ieritināsies azotē un ieliks galvu klēpī. Klusi un pazemīgi. Lai tikai sajustu tavu siltumu un uzmanību. Un lai sasildītu tevi… Patiesībā tas ir stāsts par divām suņu meitiņām – Auroru un Ladu, kuru raksturs, izskats, dzīvesstāsts un nekad neizjustās mīlestības pārpilnība ir gandrīz vienāda. Par diviem suņiem senioru vecumā, kuriem adoptēt gribētāji visbiežāk nepievērš uzmanību, jo «suns parastais pelēkais un par vecu». Aptuveni 9 gadus vecā Aurora un 8 gadus vecā Lada dzīvnieku patversmē Ulubele nonāca 2018. gada novembrī. Visu savu suņa mūžu pieticīgi pavadījušas pie īsām ķēdēm un kartona būdās, tik un tā beigās izrādījās liekas, kad īpašums mainīja saimniekus. Kad Aurora un Lada iet pastaigā, šķiet, ka viņas savā vecumā kā mazi bērni priecājas par apkārt notiekošo – viss ir tik jauns, tik interesants, un pasaule izrādās liela! Aurora un Lada tik ļoti novērtē katru soli, kas tagad iziet ārpus nežēlīgi noslēgtā apļa, ko ierobežoja cilvēka rokas piekabinātā ķēde. Bet vairāk par visu citu viņas beidzot grib dalīties savā maigumā un labestībā, kam nekad nav bijusi dota iespēja izpausties… Ja kādam nepieciešama maiguma terapija, ja kāds cieš no uzticēšanās un paļāvības trūkuma, ja kādam vairs nav ticības, ka šajā pasaulē vari būt svarīgāks par visu, – brauc un iepazīsties ar Auroru un Ladu. Sunes var adoptēt kopā, taču, visticamāk, viņas neiebildīs, ja katrai būs savas mājas un katrai būs savs cilvēks.

     

    Tālrunis: 27803333 – Dzīvnieku patversme Ulubele

    Čikago

     

    Lieliskais Čikago dzīvnieku patversmē Ulubele mitinās jau kopš 2014. gada sākuma un šajā laikā iekarojis ne tikai darbinieku un brīvprātīgo sirdis, bet arī daudzu bērnu simpātijas. Kāpēc? Jo 9 gadus vecais Čikago ir liela auguma un nopietna izskata suns, kuram ne jau nu katrs gatavs uzreiz iet klāt un draudzēties. Taču šis milzis savā sirdī ir ārkārtīgi maigs un uzmanīgs. Viņš ļoti mīl bērnus, ir sirsnīgs pret cilvēkiem un ļoti saticīgs ar visiem suņiem. Savā vecumā joprojām stiprs, dzīvespriecīgs un iznesīgs.

    Pēc kinologa testa Čikago tika atzīts par izcili piemērotu komunikācijai ar bērniem, kuriem ir garīgās attīstības traucējumi. Čikago ar savu uzmanību un pacietību māca bērnus nebaidīties no tāda liela suņa kā viņš un kā īsta aukle uzmana, lai viņa kustības kādu nejauši nesabiedētu vai neaizskartu. Viņa lielākā laime būtu dzīve ģimenē ar bērniem, un tā būtu arī īsta laime šai ģimenei. Tomēr Čikago joprojām ir patversmē. Jo arī viņš pats ir īpašais rūpju bērns – Čikago ir epilepsija, un šī diagnoze diemžēl aizbiedējusi visus potenciālos adoptētājus. Taču ilgā dzīve patversmē devusi drošu pārliecību, ka ar šo slimību gluži labi var sadzīvot gan suns, gan viņa saimnieks, ja vien ievēro pareizu medikamentu režīmu, un tas nemaz nav sarežģīti.

    Čikago acīs ir tāda dzīves gudrība un viedums, ka, šķiet, viņš zina vairāk, nekā mēs spējam apjaust. Gribas apsēsties viņam blakus un vienkārši pabūt viņa klātbūtnē, siltumā un mierā. Tikpat ļoti, cik viņam gribas beidzot sajust, ka ir savās mājās un savas ģimenes siltumā.

    Tālrunis: 27803333 – Dzīvnieku patversme Ulubele

    Krašs

    Vēl pirms dažiem gadiem pastaiga ar Krašiņu bija izaicinājums, jo viņš negribēja iet līdzi svešiem cilvēkiem un vispār nelabprāt izgāja no voljēra – savas drošās teritorijas. Lēni un pamazām mīļu draugu biežās pastaigas atkausējuši Krašiņa sirsniņu, devuši drosmi un stiprinājuši paļāvību. Un cerību beidzot satikt savu īsto cilvēku.

     

    Trausls, bikls, smalks – tie būtu pirmie apzīmējumi, aprakstot Krašiņa izskatu un raksturu. Krašs ir vidēja auguma, smalkas uzbūves suņu puisītis, kuru neiespējami nosaukt par deviņgadīgu senioru, – viņš drīzāk izskatās pēc jauna pusaudzīša. Brašs un stalts pēc skata, kad saslietas austiņas, mazs un tik ļoti saudzējams mīļums, kad austiņas cieši pieglaustas. Neparastas krāsas kažociņš un skaistā stāja uzreiz piesaista uzmanību, bet cik reti tomēr cilvēkiem gribas dot laiku, lai nostiprinātu draudzību… Krašs nekad pirmais neskries pretī, nepagrūdīs malā citus likteņa biedrus un nestāstīs, cik lielisks viņš ir. Viņš pacietīgi gaida cilvēkus, kuri ieraudzīs viņa spēju uzplaukt klusumā un mierā. Cilvēkus gados, kuriem patīk rimta dzīve. Vai kādu īpašu vientuļnieku, kurš savu klusumu vēlas dalīt ar četrkājainu draugu. Cilvēku, kurš sapratīs, ka uzticībai vajadzīgs laiks, draudzībai – pacietība un dzīvei – miers.

    Krašiņš labi saprotas ar suņu meitenēm. Iespējams, kāda šarmanta kompanjone viņam palīdzētu iedzīvoties jaunos apstākļos. Bet galvenais – sunītim ļoti patīk mīļoties, viņš izbauda cilvēka uzmanību un uzticīgi gaida un klausa savējos. Vai sagaidīs pēc 6 gadiem patversmē?

    Tālrunis: 27803333 – Dzīvnieku patversme Ulubele

     

     

    Kamilla

     

    Lai iegūtu pozitīvas emocijas, jums nevajag nekur nedz braukt, nedz bargu naudu tērēt. Ielūkojieties Kamillas pateicīgajā acu skatienā! Tas jums dāvās miljoniem pozitīvas enerģijas starus un liks saprast, ka sunīte redz jūsos savu Dievu un pielūgsmes objektu! Viņa būs jūsu ēna. Ja jūs būsiet laimīgs, sunīte priecāsies līdz ar jums. Ja būsiet bēdīgs vai sarūgtināts par kaut ko, viņa būs tā, kura ieliks galvu klēpī vai nolaizīs vaigu ar mitru mēlīti… Kā apliecinājumu, ka jūs saprot un žēlo, ka neesat viens, jo blakus ir uzticams draugs.

    Kamilla būs vidēja auguma suņu meitenīte. Klusa, mierīga, pieticīga un gudra. Meklējam viņai saimnieku, kurš ir goda un vārda cilvēks.

    Tālrunis: 26885916 – Tukuma dzīvnieku patversme

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē