• Lāgerfelda pūkainā dīva un mantiniece — Šupeta

    Mājas mīluļi
    28. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nupat aizsaulē aizgājušā modes ģēnija Karla Lāgerfelda kaķene Šupete ir viena no slavenākajiem un ietekmīgākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, un tagad viņa, iespējams, kļūs par slavenā dizainera mantinieci.

    Pasaules slavenais dizainers Karls Lāgerfelds darīja visu, lai viņa mīļotā kaķene justos kā karaliene – viņš tai organizēja stilīgas fotosesijas, par godu viņas dzimšanas dienai gatavoja garneļu kūku, uzdāvināja iPad un ēda ar viņu pie viena galda, un tagad, pēc viņa nāves, parādījusies informācija, ka Šupeta (Choupette) Lāgerfelda varētu kļūt par dizainera impērijas mantinieci. Francijas likumi gan to neatļaujot, bet Vācijas, kas ir Lāgerfelda dzimtene, gan, raksta žurnāls Privātā Dzīve.

    Interneta zvaigzne

    Lāgerfelda mīlulei ir ne tikai trīs auklītes (divas pieskata kaķeni pa dienu un viena naktī), personīgā lidmašīna, viņas vārdā nosauktas apģērbu un aksesuāru līnijas, bet arī savs Twitter un Instagram konts, kuram seko vairāk nekā 200 000 cilvēku. Ar tādu sekotāju skatu ne kura katra

    šovbiznesa zvaigzne vai politiķis var palielīties. Mikrobloga nosaukums ir @ChoupettesDiary (Šupetas dienasgrāmata). «Esmu slavena skaistule, kura atsakās ieturēt maltīti uz grīdas un kuras katru vēlēšanos izpilda kalpones. Esmu Šupeta Lāgerfelda. Esmu izlutināta kaķene,» tā par sevi sociālajā tīklā Twitter raksta neparastā mince. Viņas tvitera sauklis ir Chanel – tā ir mana kaķumētra. «Deviņu mēnešu laikā esmu aptaustījusi vairāk Chanel apģērba, nekā jebkura no jums ir redzējusi savā mūžā. Izbaudu jūsu skaudību,» tvīto Šupeta. Savā mikroblogā kaķene savu saimnieku Karlu Lāgerfeldu sauc par papucīti un kontaktējas ar modes pasaules ikonām kā līdzīgs ar līdzīgu. 

    Šupeta ir visai ekscentriska būtne, uz mata kā viņas papucītis – Karls Lāgerfelds. Piemēram, par godu Sāras Džesikas Pārkeres dzimšanas dienai Šupeta deva solījumu izmest līkumiņu Manolo Blahnik augstpapēžu kurpēs. Savukārt savulaik modes nedēļā Ņujorkā Šupeta noorganizēja savdabīgas paslēpes. Kaķene paziņoja, ka visas modes nedēļas garumā viņa savā mikroblogā publicēs mīklas, kuras atminot, viņu varēs atrast modes skatēs.

    Lāgerfelda vienīgā

    Birmas kaķenīte Šupeta piedzima 2011. gada 19. augustā, un par viņas saimnieku kļuva supermodelis un Karla Lāgerfelda iedvesmotājs Batists Džabikoni. Diemžēl aizņemtības un prombūtnes dēļ modelis nespēja pienācīgi rūpēties par dzīvnieku. Reiz viņš palūdza pāris nedēļas to pieskatīt Karlam. Pa šo laiku modes ģēnijs tik ļoti pieķērās kaķenītei, ka lūdza Batistam to viņam uzdāvināt. «Viņa ir pārāk jauka,» teica Lāgerfelds. Kopš tā laika viņi ir nešķirami. Viņi pat ārēji ir ļoti līdzīgi – kaķenes baltais, greznais kažoks un Lāgerfelda stilīgais sirmais matu sakārtojums.

    Pārņemts ar mīlestību pret Šupetu, Karls ar prieku dalījās viņas privātās dzīves aizkulisēs. «Šupeta iecienījusi dīvainas rotaļlietas, kas nemaz nav rotaļlietas. Viņa spēlējas ar koka gabaliem, papīriem, somām. Viņa dievina somas! Visas šīs lietas viņa saliek lielā Colette somā, kas stāv zem virtuves galda, un rotaļājas tur stundām,» stāsta Karls.

    Lai gan pats dizainers ir atzinis, ka viņa mīlulei ir atļauts viss – pat traucēt viņu darbā –, Lāgerfelds ir novilcis robežas Šupetas lutināšanā, nepieļaujot viņas ģērbšanu īpaši darinātos Chanel tērpos, jo uzskata, ka dzīvnieku pucēšana ir cirks. Kādā no intervijām Chanel modes nama vadošais dizainers atzinās, ka nekad nebūtu domājis, ka kaķis spēs atkausēt viņa sirdi. «Es mīlu suņus, taču ar viņiem jādzīvo ārpus pilsētas, privātmājā. Man nav laika sunīti vest regulārās pastaigās, bet kaķis spēj par sevi parūpēties pats. Kaķiem patīk būt pašiem ar sevi, iet, kur viņiem tīk, viņus ērti turēt mājā.» Tomēr uz jautājumu, vai viņam nav doma iegādāties Šupetai draudziņu, Karls atbildēja kategoriski: «Nē, nē, nē, nē! Šupeta ir un paliks vienīgā!»

    10 interesanti fakti par Lāgerfelda princesi

    1. Par Šupetu rūpējas trīs kalpones, kuras speciālā dienasgrāmatā fiksē katru kaķa soli un kaprīzi.
    2. Šupetai pieder personīga lidmašīna, kas dodas uz jebkuru pasaules vietu, kur atrodas viņas mīļotais saimnieks.
    3. Viņai nepatīk ūdens un būt mitrai.
    4. Brīvajā laikā Šupetai patīk gulēt, slēpties zem spilvena, kā arī skraidīt un lēkāt pa māju. Tāpat viņai patīk dārzā ķert mušas un traucēt strādāt Karlam Lāgerfeldam, lēkājot pa viņa rakstāmgaldu.
    5. Divas reizes dienā viņa ēd ar savu mīļo papucīti pie viena galda, bet reizi desmit dienās tiek vesta uz pārbaudēm pie veterinārārsta.
    6. Karls Lāgerfels savulaik kategoriski paziņoja, ka Šupeta vienmēr ir un būs viņa vienīgais bērns.
    7. Karls uzskatīja, ka Šupetai nepiemīt zvaigžņu slimība. «Viņa nezina, cik ļoti slavena viņa ir. Viņa uzvedas kā īsta princese!»
    8. Lāgerfelds intervijā 2013. gadā atzina, ka labprāt apprecētu savu kaķeni. «Diemžēl pašlaik cilvēki un dzīvnieki nedrīkst laulāties. Nekad nebiju domājis, ka šādi iemīlēšos kaķī.»
    9. Šupeta nekad nekļūs par Chanel No. 5 seju, jo viņa ienīst izsmidzināmos smaržūdeņus un pat smaržas.
    10. Lāgerfelds piestrādāja par Šupetas menedžeri, lai pasargātu viņu no dedzīgiem pielūdzējiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē