• Aktrise Ieva Eklone-Aleksandrova krīzes dēļ dēļ spiesta pārdot zirgu – skaistuli Maiklu

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    26. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva un Maikls
    Ieva un Maikls
    «Visas asaras jau esmu izraudājusi,» par smago lēmumu šķirties no uzticamā drauga zirga Maikla PDz teic aktrise Ieva Eklone-Aleksandrova. Zirgu viņa pārdod, lai nodrošinātu tam labus dzīves apstākļus, kādus krīzes apstākļos Ieva zirgam nespēj radīt.

    Pagājušajā nedēļā Ieva uzrakstīja sludinājumu, ka viņas mīļais zirgs Maikls tiek pārdots. «Dzīves realitāte ievieš korekcijas mūsu sapņu plānos. Pārdodu zirgu draugu,» pauda Ieva.

    Sludinājums aizkustināja aktrises draugus un sekotājus sociālajos tīklos. Sarunā ar PDz Ieva neslēpj – lēmums šķirties no zirga neesot viegls, tomēr pēc ilgām pārdomām sapratusi, ka tas ir labākais risinājums viņiem abiem: «Šobrīd darba aktrises profesijā man nav, tur ir pilnīgs vakuums. Iztiku pelnu tikai ar bērnu un jauniešu trenēšanu. Ņemot vērā, ka mani ienākumi ir sarukuši, sapratu, ka nespēju vairs Maiklam nodrošināt labus dzīves apstākļus.»

    Nezinu, kā Latvijā situācija ar Covid-19 attīstīsies, tādēļ gribu laikus parūpēties, lai Maikls nonāktu pie mīlošiem saimniekiem un viņam nekā netrūktu, stāsta Ieva.

    Jau pirmajā dienā pēc sludinājuma ievietošanas aktrise saņēma daudzus interesentu zvanus. «Daudzi piedāvā arī visāda veida palīdzību. Piemēram, kāda sieviete piedāvājās palīdzēt zirdziņu pabarot, lai tikai es viņu nepārdodu. Zirga uzturēšanas izmaksas gan ir daudz kas vairāk, kā tikai barošana,» skaidro viņa. «Katru mēnesi tā summa var būt citāda, to nosaka dažādi apstākļi. Tas atkarīgs arī no zirga veselības. Ja viņam kaut kas atgadās, ir kāda trauma, jāsauc veterinārārsts, un tas ir ļoti dārgi – divreiz dārgāk, nekā cilvēku ārsta pakalpojumi. Jāņem vērā arī staļļa uzturēšanas izmaksas. Vecāki, kuru bērnus esmu trenējusi, gan ir teikuši, ka balles dejas un hokejs izmaksā daudz dārgāk,» pasmaida Ieva.

    Dižciltīgais melnais frīzs no Nīderlandes – Maikls van stal Daimlers pie Ievas nonāca pirms trīs gadiem, kad viņam bija 13 gadi. «Viņš nāk no Siguldas, izpirku no nomas. Šīs šķirnes zirgi nomai nav paredzēti, viņiem tur ļoti bojājas raksturs.

    Frīzi pieķeras vienam cilvēkam, un, ja cilvēki nemitīgi mainās un nedod Dievs vēl atnāk tādi, kuri nekā nesajēdz no zirgiem un jāšanas, un dauzās viņam pa muguru, zirgs kļūst riebīgs.

    Tāpēc sludinājumā norādīju, ka Maikls netiks pārdots uz skoliņām. Viņš nav paredzēts konkūram,» uzsver Ieva.

    Atvadīties no zirga ir ne mazāk sāpīgi kā šķirties no tuvinieka. «Es domāju, arī zirgam tas ir ļoti smagi. Īpaši, ja viņš cilvēkam ir ļoti pieķēries, bijis kopā daudzus gadus. Par laimi, mēs ar Maiklu esam bijuši kopā tikai trīs gadus. Ja tas būtu jau no bērna kājas, šķirties būtu praktiski neiespējami,» atzīst aktrise un teic, ka zirgiem ir ļoti laba atmiņa. «Ja kāds viņam būs pāri darījis, šo cilvēku zirgs nekad neaizmirsīs. Un to, kas pret viņu bijis mīļš, arī atcerēsies uz mūžu.»

    Ļoti ceru, ka man izdosies Maiklam atrast cilvēku, kurš mīlēs viņu un nodrošinās apstākļus, kādus viņš ir pelnījis. Kuram katram zirgu nepārdošu, teic Ieva.

    Neskatoties uz visām grūtībām, Ieva nenokar degunu. «Jā, pateicoties šai dižķibelei, viss ir apstājies. Taču no krīzes jāķepurojas ārā. Nekad neesmu bijusi cilvēks, kurš skraidīs ar pastieptu rociņu – lūdzu, lūdzu, palīdziet! Tas nenotiks. Parasti ar visu tieku galā pati. Tāpēc arī pieņēmu šādu lēmumu. Pateicoties tam, gan zirgam būs labs saimnieks, gan es varēšu virzīties uz priekšu. Viss būs labi,» teic aktrise.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē