• Rīgas Zooloģiskajā dārzā tauta vēlēs prezidentu

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šajā nedēļas nogalē iedzīvotāji dosies pie vēlēšanu urnām, lai izvēlētos jauno Saeimu, savukārt ikviens Rīgas Zoodārza apmeklētājs aicināts tēmēt augstāk un izvēlēties arī Zoo prezidentu.

    Pēc pilsoņa pienākumu izpildīšanas vēlēšanu iecirknī, aicinām ikvienu sestdien un svētdien, 1. un 2. oktobrī ciemos uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu. Šeit netālu no ieejas visas dienas garumā būs izvietoti Zoo prezidenta kandidātu saraksti ar vēlēšanu programmām un svarīgākajām tēzēm. Tādēļ katrs apmeklētājs bez vecuma ierobežojuma (kā zināms, bērniem ļoti patīk vēlēšanas) un arī balsu skaita ierobežojuma varēs izvēlēties savai sirdij tuvākos favorītus un uz vietas nobalsot par tiem.

    No Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 2021. gada 31. decembrī reģistrētajām 398 dzīvnieku sugām (zīdītāji 91 suga, putni – 53, rāpuļi – 66, abinieki – 45, zivis – 79, bezmugurkaulnieki – 64) savas priekšvēlēšanu programmas iesniedza desmit kandidāti. Šeit apskatīsim kandidātu svarīgākos mērķus (tās bija jāizklāsta 400 zīmēs), savukārt pilnās programmas izlasāmas Rīgas Zoodārza facebook kontā.

    Eiropas ūpja priekšvēlēšanu moto pauž vēlmi izslēgt visa veida apgaismojumu diennakts tumšajās stundās, Amūras tīģeris iesaka samazināt birokrātisko aparātu un palielināt personisko atbildību, savukārt lapgriežskudras aicina palielināt darba efektivitāti kolektīvos. Par ģimeniskām vērtībām iestājas Darvina nandu, vēršot uzmanību uz vienlīdzīgām bērnu aprūpes tiesībām (un arī pienākumiem) abiem vecākiem. Plašā prusaku saime aicina piešķirt brīvpusdienas visām daudzbērnu ģimenēm (tostarp arī vecākiem). Turpretī zoodārza Āfrikas Savannas ekspozīcijā mītošie geladas pērtiķi ir kategoriski un pieprasa paaugstināt PVN banāniem vismaz līdz 30%. Daži kandidāti vēlas rūpēties par infrastruktūras uzlabošanu, piemēram, zebras pieprasa būtiski palielināt gājēju pāreju skaitu pilsētās, savukārt žirafes aicina visās ēkās palielināt minimālo griestu augstumu. Ķengurs nolēmis pievērst uzmanību vides problēmām un iesaka aizliegt gada aukstos mēnešus un vēlas vasaru visu gadu. Kandidātu sarakstu iesniegšanas laikā notika arī starpgadījumi, jo žņaudzējčūska uz jautājumu, kāds ir tās priekšvēlēšanu solījums, atbildēja ļoti viennozīmīgi «ssss-ssss-ssss-sss-s-ssss!».

    Pārāk vēlu vēlēšanu komisijā bija ieradies Indijas pāvs, kurš par spīti tās pārstāvju iebildumiem, skaļi pauda savu programmu: «Es esmu skaists un vai ar to nepietiek?». Laikus dokumentus iesniegt nepaspēja kaķu lemuru saraksts, kura pārstāvji esot palīdzējuši policistiem regulēt satiksmi galvenajos pilsētas krustojumos. Arī divpirkstu sliņķis Lūkass, kurš šobrīd apskatāms Ķenguru mājā, bet pēc jaunā vides izglītības centra atklāšanas strādās šajā ēkā, vēl tikai apsver priekšvēlēšanu programmu un cer piedalīties nākošās Saeimas vēlēšanās.

    Kā padarīt zoodārza apmeklējumu interesantāku?

    Pēc tam, kad būsiet izdarījuši valstiski nozīmīgo izvēli par Saeimu un piemērotāko Zoo prezidentu, aicinām padarīt zooloģiskā dārza apmeklējumu aizraujošāku, izmantojot tematisko maršrutu ceļa lapas:

    • iepazīsti rudeni Zoodārzā;
    • Zoodārza dzīvnieki Rīgas pilsētvidē;
    • fotoorientēšanās spēle lieliem un maziem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē