• Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies «Dzīvnieku dienas»

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Piektdien, 14. oktobrī Rīgas Zooloģiskais dārzs svinēs savu 110. dzimšanas dienu. Kā to vislabāk atzīmēt? Protams, kuplā draugu pulkā, jo mūsu zoodārza vislielākā vērtība ir draugi, kuriem acis mirdz vērojot dzīvniekus no visas plašās pasaules. Zooloģiskā dārza dzimšanas dienas svinības nav iedomājamas bez tradicionālajām «Dzīvnieku dienām», kas šogad norisināsies 15. un 16. oktobrī.

    Tās notiks gan Zoodārzā Rīgā, gan arī zooloģiskā dārza filiālē «Cīruļi» Kalvenes pagastā un apmeklētāju starpā risināsies neklātienes sacensība par to, kura dzīvā radība ir populārākā «Dzīvnieku dienas» apciemojušo vidū.

    Ja Tavā vārdā vai uzvārdā atrodas dzīvnieka nosaukums ne tikai latviešu, bet arī citās valodās, «Dzīvnieku dienās» Zoodārzā 15. un 16. oktobrī saņemsi 50% atlaidi no pamatcenas apmeklējumam gan zooloģiskajā dārzā Rīgā, gan arī zoodārza filiālē «Cīruļi». Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, ir iespēja tikt pie 100% atlaides… Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no ticama interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

    «Dzīvnieku dienas» Zoodārzā un arī filiālē «Cīruļi» ir patiešām guvušas plašu atsaucību, jo iespēju palepoties ar savu vārdu vai uzvārdu katru gadu izmanto apmēram 1000 cilvēku. Turklāt cīņa par populārāko dzīvnieku apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir gana sīva, jo katru gadu uzvarētāju godā ir cita dzīvā radība. Pērn «Dzīvnieku dienās» visvairāk bija atlidojuši Baloži dažādās valodās, tikai pašā pēdējā brīdī apsteidzot Vilkus. Citos gados visaktīvākie bijuši Lāči, Gaiļi, Brieži, Gulbji un Vilki. Turklāt uzvarētāju noteikt var tikai pašā akcijas noslēgumā, jo sākotnējie līderos izvirzījušies apmeklētāji visbiežāk nenotur grožus visu «Dzīvnieku dienu» laikā.

    Bet kurš dzīvnieks uzvarēs šogad un cik dārza apmeklētājiem ar dzīvnieku nosaukumu saistīts būs vārds vai uzvārds? Intriga atrisināsies jau pavisam drīz!

    Atbalstām savējos un tiekamies «Dzīvnieku dienās» Zoodārzā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē