• Rīgas zoodārza bebrs Čāpiņš saņem vēstuli no ārzemju brūtes un pošas kāzām

    Daba un dzīvnieki
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bebrs Čāpiņš
    Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs
    Bebrs Čāpiņš
    Šonedēļ Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaudzinātais bebrs Čāpiņš dodas uz zoodārzu Kerkradē, Nīderlandē, lai tiktos ar bebru dāmu Betiju, no kuras pirms tam saņēma smaržu vēstuli, informē zoodārzs.

    Čāpiņš no Betijas pirms tam saņēma interesantu “smaržu vēstuli” – riekšavu salmu no viņas migas. Astoņgadīgais bebrs ilgi to pētīja un ar zoodārza darbinieku palīdzību nosūtīja dāsni iesmaržinātu atbildes vēstījumu. Tā kā gandrīz sešus gadus vecajai Betijai «pūrā» ir plašs baseins ar ērtu salu, Čāpiņš ar nepacietību gaida tikšanos klātienē, Nīderlandē.

    Bebrs Čāpiņš ir dzimis Talsu novada Lībagu pagastā 2013. gada aprīļa beigās. Vecākus un māju viņš zaudēja medībās. Tā bebrēns nonāca Rīgas zoodārzā, bet viņa brālītis līdz izglābšanai nenodzīvoja, nomira badā. Čāpiņš, kāri zīzdams no pudelītes suņa piena aizstājēju, auga braši un drīz kļuva par zoodārza Zooskolas “skolotāju”, piedaloties mācību nodarbībās un lekcijās un saglabājot visai draudzīgas attiecības ar cilvēkiem.

    Bebru atraktīva eksponēšana zooloģiskajos dārzos ir visai sarežģīts uzdevums, jo šie dzīvnieki aktīvi kļūst tikai krēslas stundās, kad zoodārzs jau ir slēgts (Zoodārzu kolekciju vienotajā datu bāzē šobrīd reģistrēti vien 62 bebri).  Turklāt Latvijā problēmas radītu arī baseina aizsalšana ziemā, tāpēc Rīgas Zooloģiskā dārza plānos nav bebru ekspozīcijas izveides, un Čāpiņš dzīvoja mītnē karantīnas kompleksā.

    Gaijas zoodārzā Kerkradē ir izveidota lielisku bebru ekspozīcija ar plašu dīķi un dūksnainu salu. To šobrīd apdzīvo 2015. gada 1. jūlijā Alpenzoo (Insbruka) dzimusi bebru dāma Betija un Čāpiņa ceļojums uz Nīderlandi ir tikai un vienīgi likumsakarīgs, jo tur viņam būs labāk, norāda Rīgas zoodārzs. Saņemot bebru ekspozīcijas attēlus un īpaši iesaiņoto smaržīgo salmu “vēstuli” no Betijas migas, ir pilna pārliecība, ka Čāpiņš nonāks labās un prasmīgās rokās.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē