• Rīgas zoodārza Dzīvnieku dienās šogad uzvarēja Gaiļi

    Interesanti
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrey Zeigarnik, flickr.com/azeigarnik
    Rīgas Zoodārza tradicionālajās Dzīvnieku dienās, kurās īpaši tiek gaidīti apmeklētāji ar dzīvnieku vārdiem un uzvārdiem dažādās valodās, šogad uzvaru svinēja Gaiļi, vēsta zoodārza publiskotā informācija.

    Pēc pirmās dienas vadībā bija izvirzījušies dažādās valodās minēti Baloži, Gulbji un Strazdi, kam cieši sekoja Zaķi, Vanagi, Brieži, Skudras, Zvirbuļi, kā arī Gaiļi un Vilki. Tomēr daudzu gadu vērojumi liecina, ka pirmās dienas līderi visbiežāk tomēr kopvērtējumā neuzvar un tā ir noticis arī šogad.

    Apkopotā statistika pēc 11. oktobra, kad turpinājās Dzīvnieku dienas, liecina, ka 2020. gadā uzvaras laurus ir plūkuši Gaiļi, bet vicelīderu godā tikuši Strazdi. Līderiem ar lielu distanci seko Vilki, Lūši, Baloži, Gulbji, Vanagi, Zaķi un Brieži. 

    Kopumā 10. un 11. oktobrī Rīgas Zoodārzu apmeklējuši 454 cilvēki, kuru vārdos vai uzvārdos paslēpti dzīvnieku nosaukumi. Viņu vidū bija 28 putni, 26 zīdītāji, deviņas zivis, septiņi kukaiņi, viens vēžveidīgais un viena gliemene.

    Vēl Rīgas Zoodārzs informē, ka no 12. oktobra pāriet uz ziemas darba laiku. Zoodārzs ir atvērts katru dienu no 10.00–16.00, teritoriju jāatstāj līdz plkst. 17.00. Savukārt filiāle Cīruļi līdz oktobra beigām būs atvērta no 10.00–17.00

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē