• Rīgas Zoodārzā — Ziemas naktis un jauni mazuļi

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rīgas Zooloģiskais dārzs jau vienpadsmito reizi gada tumšākajā laikā vakara stundās ietērpjas Ziemassvētku noskaņās un aicina izzināt, ko dzīvnieki iesāk vakara stundās, kā arī apskatīt jaunpienācējus — dzīvnieku mazuļus, kas pasaulē nākuši decembrī, — klāt Ziemas naktis, kas turpināsies līdz 26. janvārim.

    Lai arī pierasts mazuļus sagaidīt pavasarī, kad saule kļūst spožāka un siltāka, tomēr Zoodārzā tie atskrien arī rudenī un pat ziemā! 2. decembrī pirmo reizi mūsu zooloģiskajā dārzā sprigans pēcnācējs atskrēja aukstuma rūdītajām Dienvidamerikas kalnu iemītniecēm vikunjām.

    Jau nākošā dienā, tas visur tecēja līdzi savai mātei un šobrīd dzīvo kopā ar pārējiem bara locekļiem. Un neviens netic, ka mazais ir tikai pāris nedēļas vecs, jo izskatās gauži liels. Tajā pat dienā dvīnīši piedzima otrajā kaķu lemuru ģimenē. Savukārt pirmā jeb lielākā ģimene audzina 16. oktobrī pasaulē nākušo mazuli, kurš nu jau pilnveido savas lēkāšanas un visurkāpšanas prasmes.

    Siltākās dienās āra voljērā labprāt brokasto Indijas dzeloņcūkas un starp lielajiem adataiņiem var pamanīt divus mazākus un divus vēl mazākus dzeloņcūcēnus. Savukārt Ķenguru mājā gan rudajiem ķenguriem, gan purva valabijām somā kūņojas pa mazulim, kas reizēm ir tik ļoti ziņkārīgs, ka izbāž galviņu no mātes somas un izbrīnīts veras visapkārt.

    Rīgas Zooloģiskā dārza kases no 20. decembra līdz 26. janvārim būs atvērtas līdz plkst. 19.00, iekštelpu ekspozīcijas  līdz 20.00, bet dzīvniekus izgaismotajos āra voljēros vērot varēs līdz plkst. 21.00. Izņēmums ir 24. un 31. decembris, kad zoodārza kases strādās līdz plkst. 14.00 (dārzs līdz 15.00) un Ziemas naktis Zoodārzā nenotiks. Toties 1. janvārī visi laipni aicināti vērot dzīvniekus gan dienā, gan arī vakarā.

    Tradicionāla lieta ir Ziemas nakšu īpašā cena. Pērkot ieejas biļeti no plkst. 16.00–19.00, tā gan lieliem, gan maziem nācējiem maksās tikai trīs eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē