• Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam110 gadi!

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rīt, 14. oktobrī Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs atzīmē 110 gadu jubileju kopš tā vārti ir atvērti sabiedrībai. Šo gadu laikā Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs ir kļuvis par Latvijā populārāko zinātnes, izglītības un atpūtas galamērķi viesiem no Latvijas, Baltijas un Skandināvijas, kā arī no citām pasaules daļām. 2022. gada aizvadītajos mēnešos esam sasnieguši līdz šim augstāko apmeklējumu Latvijas atjaunotās neatkarības laikā, pulcējot 346330 viesu.

    Jānis Rudzītis, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs: «Rīgas Zooloģiskā dārza 110 gadi ir pieredzes uzkrāšanas laiks, kas ir radījis stingru pamatu un lieliskas iespējas iesoļot nākamajā attīstības posmā. Pieņemot būtisku lēmumu nākotnes attīstībai par «MASTERPLAN 2035», tā realizācija pilnveidos zoodārza saturu, radīs līdz šim nebijušu pieredzi, tādējādi saglabājot dabas bioloģisko daudzveidību, veicinot vides ilgtspējīgu attīstību un izglītojot ikvienu zooloģiskā dārza apmeklētāju.»

    Par godu jubilejai, šajā nedēļas nogalē,15. un 16. oktobrī gan Zooloģiskajā dārzā Rīgā, gan arī zoodārza filiālē «Cīruļi» aicinām uz «Dzīvnieku dienām», piedāvājot 50% atlaidi tiem, kas visu mūžu ik dienu popularizē dzīvnieku pasauli, savā vārdā vai uzvārdā izceļot kāda dzīvnieka nosaukumu. Savukārt, ja dzīvās radības nosaukums ir atrodams gan vārdā, gan uzvārdā, piemēram, Mārīte Briede vai Kaija Gulbe, var pretendēt uz 100% atlaidi. Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no ticama interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

    Abās dienās sanākušos apmeklētājus Piknika laukumā aiz degunlācīšiem aicināsim piedalīties kopīga jubilejas fotosveiciena veidošanā, savukārt Latvijas abinieku un rāpuļu zālē no plkst. 12.00 līdz 15.00 darbosies bezmaksas seju apgleznošanas studija, piedāvājot zoodārza viesiem iegūt kādus dzīvnieku vaibstus.

    «Dzīvnieku dienas» Zoodārzā un arī filiālē «Cīruļi» ir patiešām guvušas plašu atsaucību, jo iespēju palepoties ar savu vārdu vai uzvārdu katru gadu izmanto apmēram 1000 cilvēku. Turklāt cīņa par populārāko dzīvnieku apmeklētāju vārdos un uzvārdos ir gana sīva, jo katru gadu uzvarētāju godā ir cita dzīvā radība. Pērn «Dzīvnieku dienās» visvairāk bija atlidojuši Baloži dažādās valodās, tikai pašā pēdējā brīdī apsteidzot Vilkus. Citos gados visaktīvākie bijuši Lāči, Gaiļi, Brieži, Gulbji un Vilki. Turklāt uzvarētāju noteikt var tikai pašā akcijas noslēgumā, jo sākotnējie līderos izvirzījušies apmeklētāji visbiežāk nenotur grožus visu «Dzīvnieku dienu»laikā.

    Bet kurš dzīvnieks uzvarēs šogad un cik dārza apmeklētājiem ar dzīvnieku nosaukumu saistīts būs vārds vai uzvārds? Intriga atrisināsies jau pavisam drīz! Atbalstām savējos un tiekamies «Dzīvnieku dienās» Zoodārzā!

    «Dzīvnieku dienas» zoodārzā zināmā mērā ir vasaras sezonas darba laika noslēgums, jo no 17. oktobra kases atvērtas būs plkst. 10.00–16.00, iekštelpu ekspozīcijas atvērtas līdz 16.30. bet staigāt pa zoodārza takām var līdz plkst. 17.00. Taču vienalga Zooloģiskais dārzs turpina aktīvi darboties, strādā katru dienu un piedāvā dažādas aktivitātes.

    Plašāks oktobra notikumu kalendārs šeit.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē