• Putnu dienas Rīgas Zoodārzā

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    1. un 2. aprīlī no 12.00 līdz 16.00 visi interesenti gaidīti Rīgas Zoodārzā, Dzeņa darbnīcā. No zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem apmeklētāji varēs izgatavot putnu būrīti mazajiem dobumperētājiem – zīlītēm, melnajiem mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem, kā arī reti sastopamajiem, dobumos mītošajiem zīdītājiem – meža susuriem.

    Arī Rīgas Zoodārzs atzīmē daudzu gaidītās Putnu dienas!

    Šoreiz putniem pasākumā pievienojies vēl viens “galvenais varonis” – meža susuris, kuram apmeklētāji arī varēs veidot būrīti. Izveidot savu putnu vai susura būrīti aicināti gan lieli, gan mazi, to pareizi izdarīt palīdzēs zoodārza darbinieki un brīvprātīgie.

    Ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu izveidota uzdevumu grāmatiņa jaunākajiem apmeklētājiem un ierīkoti izglītojoši stendi, kas arī pēc pasākuma būs apskatāmi Rīgas Zoodārzā. Pildot uzdevumus grāmatiņā, apmeklētāji uzzinās, kāpēc ir svarīgi saglabāt mežu daudzveidību, kur patīk slēpties meža susurim un to, cik dažādi ir dabisko mežu iemītnieki. Grāmatiņa pieejama 4 valodās – latviešu, angļu, ukraiņu un krievu.

    Dalība pasākumā ir bez papildu maksas, tomēr nopirktā ieejas biļete negarantē būrīša veidošanai nepieciešamā komplekta saņemšanu, tāpēc nāc uz zoodārzu laikus!

    Pareizi izgatavotu putnu būrīti varēs atstāt izlikšanai zoodārzā vai ņemt līdzi un novietot savā dārzā vai citā piemērotā vietā, savukārt visi susuru būrīši tiks nodoti Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem, kas tos izvietos šiem dzīvniekiem piemērotās vietās.

    Putnu dienas gaidāmas arī zoodārza filiālē Cīruļi – šoreiz 15. un 16. aprīlī. Pasākumam pievienosies arī trešā norises vieta – Rīgas meži jaunais vides izglītības centrs Ekvido 2 Ogrē, tur pasākums notiks 22. aprīlī.

    Projekts Susuriem daru – par mežiem zinu! tiek rīkots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē