• Piedalies vakara pārgājienā Satiec zvērus tumsā

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Līgatnes dabas takas 4. decembrī aicina zinātkāros un pēc piedzīvojumiem alkstošos dabas draugus uz vakara pārgājienu Satiec zvērus tumsā. Tas ļaus iepazīt Latvijas savvaļas dzīvnieku noslēpumainās un neparastās aktivitātes tumsā.

    Lai gan cilvēki, tumsai un ziemai iestājoties, labprātāk patveras siltos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā kļūst aktīvāki, izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – rosīgu un dažādu skaņu piepildītu.

    Vakara pārgājienā apmeklētāji gida pavadībā varēs izstaigāt izgaismotās Līgatnes dabas takas, pieredzēt dažādas gaismas spēles un īpašā noskaņā iepazīt tos mežu iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami. Teju divas stundas garais pārgājiens norisināsies piecās grupās, katrā pa 20 cilvēkiem. Pirmā grupa uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, nākamās – ik pēc pusstundas. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā.

    Dalība šajā pasākumā iespējama tikai ar iepriekš iegādātām biļetēm uz Satiec zvērus tumsā pārgājienu. Parastā Līgatnes dabas taku apmeklējuma biļetes šajā pasākumā nebūs derīgas. 

    Pasākums notiek zaļajā režīmā. Dalība pasākumā iespējama tikai ar sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bērniem no 12 gadu vecuma – ar vakcinācijas sertifikātu vai ar negatīvu COVID-19 testu (laboratorijas izziņa vai sertifikāts), kas nav vecāks par 72 stundām. Bērniem līdz 12 gadu vecumam minētie dokumenti nav jāuzrāda. Līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments.

    Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar pašvaldības aģentūru Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē