• Pamesto dzīvnieku pēdējā cerība – slavenais ukraiņu aktieris Aleksejs Surovcevs

    Karš
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    4. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Ukrainas aktieris Aleksejs Surovcevs – likteņa varā pamesto suņu un kaķu glābējs. «Ieslēgt dzīvniekus mājās un doties prom – tas ir ļoti dīvains lēmums,» viņš ir neizpratnē.

    Pirms kara Aleksejs strādāja par horeogrāfu, bija profesionāls striptīza dejotājs, filmējās seriālos, pērn Ukrainas televīzijā piedalījās arī šovā Dejas ar zvaigzni. Viņam bija piesātināta radošā dzīve. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ukraiņu un arī Surovceva dzīve krasi mainījās… Aktieris stāstīja, ka 24. februārī, kad sākās karš, viņš bija atvaļinājumā Bukovelā, bet viņa mājdzīvniekus tikmēr pieskatīja kaimiņiene. «Es gaidīju šo atvaļinājumu vairāk nekā divus gadus.

    Aizbraucu, vienu dienu atpūtos, paslēpoju, un sākās karš.

    Neviens nedomāja, ka tas tik tiešām notiks, un savus kaķus es atstāju pieskatīt kaimiņienei, kas viņus baroja. Bet, kad sākās karš, es sapratu, ka pēdējais, par ko viņa domās, kad mājā kaut kas ielidos, ir mani kaķi. Tāpēc es aizvedu savus tuviniekus uz drošu vietu un atgriezos, lai būtu kopā ar saviem kaķiem, būtu šeit noderīgs,» stāsta Aleksejs.

    Sākumā viņš kā brīvprātīgais palīdzējis evakuēties cilvēkiem, bet pēc tam sācis glābt pamestos dzīvniekus. «Ieraudzīju sludinājumu, ka tur, kur notika Irpiņas iedzīvotāju evakuācija, automašīnas aizmugurē slēgtā somā atstāts kaķis, kurš jau četras dienas nosēdējis bez ēdiena un ūdens. Tas nebija tālu no manas mājas, es aizskrēju līdz tai vietai, atradu, atvēru somu, un tur gulēja skaists, balts kaķis. Izglābu viņu un nodevu saimniecei,» viņš atklāj.

    Pēc tam aktieris sāka saņemt līdz 400 pieteikumu dienā no īpašniekiem, kuri atstāja kaķus, pametot pilsētu. «Pat iedomāties nespēju, ka tik daudz cilvēku var pamest savus dzīvniekus. Problēma ir tā, ka, braucot prom, cilvēki domā, ka tas nav uz ilgu laiku. Taču kara laikā, evakuējoties no mājām, jums jābūt gatavam tam, ka jūs nekad tur vairs neatgriezīsieties.

    Attiecīgi barība, ko jūs atstājat savam dzīvniekam, iespējams, būs pēdējā barība, ko viņš savā dzīvē ēdīs.

    Dzīvnieku ieslēgšana mājā un aizbraukšana ir ļoti dīvains lēmums,» uzskata Surovcevs. Aktieris sociālajos tīklos regulāri ievieto video ar glābtiem dzīvniekiem un priecājas, ja izdodas pēc tam atrast viņu saimniekus. «Katru dienu es no Irpiņas gruvešiem izvelku desmitiem dzīvnieku. Katru dienu! Un ne visus izdodas atdot saimniekiem, iekārtot mājās,» stāsta Aleksejs. Viņš lūdz cilvēkiem ziedot naudu, lai var atvērt patversmi, jo pamesto kaķu un suņu ir ļoti daudz. «Dzīvniekiem, kas nākuši no karstajiem punktiem, būs atvērta atsevišķa telpa, kur viņiem sniegs medicīnisko palīdzību, pabaros un aprūpēs līdz brīdim, kamēr astaiņi atradīs savus saimniekus.» Surovcevs norādīja, ka šobrīd nepieciešams sagatavot telpas un iegādāties aprīkojumu. «Kopā mēs esam spēks! Kopā mēs uzvarēsim,» viņš ir pārliecināts.

    Kad Surovcevs dodas meklēt kārtējo nelaimē pamesto kaķīti vai sunīti, viņš ir šokēts, ka Krievijas armija uzlauzusi un izlaupījusi pilnīgi visus dzīvokļus. «Tie nav cilvēki, bet žurkas. Vienkārši izdzimteņi,» aktieris ir nikns. Kaut arī daudzi mājās un dzīvokļos atrastie dzīvnieki ir smagā stāvoklī, viņš turpina savu cēlo darbu. «Es nepadodos un turpinu cīnīties par katru pūkaino dzīvību. Cenšos izglābt katru kaķi, suni, daru visu, ko varu, visu, kas manos spēkos. Nepametiet savus draugus, viņi paļaujas tikai uz jums,» atgādina aktieris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē