• Nīderlandē jau trešo gadu darbojas tiešsaistes durvju zvans zivīm

    Zivis
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Nīderlandes pilsētā Utrehtā kanālā ierīkota zemūdens kamera ar tiešsaistes durvju zvanu zivīm. Nospiežot virtuālo zvana pogu, zemūdens tiešraižu vērotāji visā pasaulē var palīdzēt zivīm izkļūt caur kanāla slūžām, kas ir šķērslis to pavasara migrācijas ceļā.

    Kling, klang, zivs ir klāt! 

    Katru gadu pavasarī zivis Utrehtas kānālos dodas uz nārstošanas vietām. Atduroties pret kanāla slūžām, tās apjūk un apstājas pie šķēršļa, šķietami gaidot, ka straume uzlabosies un tās varēs doties tālāk. Šo zivju pulcēšanos izmanto to dabiskie ienaidnieki, turklāt, gaidot slūžu atvēršanos, zivis velti tērē migrācijai un nārstošanai nepieciešamās enerģijas rezerves. 

    Lai šo problēmu risinātu, 2021. gadā Utrehtā tika ierīkots pasaulē pirmais durvju zvans zivīm. Kā tas darbojas? Tīmekļa vietnē visdeurbel.nl tiešsaistē iespējams novērot vietu, kur pie slūžām pulcējas zivis. Redzot gaidītājus, tiešraides vērotāji var nospiest virtuālo zvana pogu, tādējādi ziņojot slūžu darbiniekam, ka «durvis» jāatver. 

    Tiešraides no slūžām sākas jau martā, taču vislabākais laiks zivju migrācijas vērošanai ir aprīlis, īpaši aprīļa vidus. Kamerā vērts ielūkoties dažādās diennakts stundās, jo tā var novērot dažādas zivju sugas. 

    Zivju zvans izpelnījies popularitāti visā pasaulē – pirmo divu mēnešu laikā virtuālā zvana poga nospiesta vairāk nekā 100 000 reižu un interese nav zudusi arī šogad. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē