• Ķīniešu rūpnieks par 1,6 miljoniem eiro nopērk pasaulē dārgāko sacīkšu balodi

    Interesanti
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    19. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sacīkšu balodis New Kim
    Foto: Kadrs no video
    Sacīkšu balodis New Kim
    Par beļģu sacīkšu balodi New Kim interneta izsolē cīnījās divi anonīmi Ķīnas miljonāri, uzvarētājam samaksājot 1,6 miljonus eiro, vēsta ārzemju mediji.

    Izsoli rīkoja Beļģijas izsoļu nams PIPA, kas specializējas tieši sacīkšu baložu pārdošanā, un par Jauno Kimu 30 minūtes ilgā finālā cīnījās divi anonīmi pircēji no Ķīnas, kas izsolē piedalījās ar segvārdiem Super Duper un Hitman.

    Jaunā baložu mātīte nokļuva pie solītāja Super Duper, kurš esot bagāts ķīniešu rūpnieks. Viņam piederot vēl viens slavens sacīkšu balodis Armando, kas tiek dēvēts par putnu pasaules Lūisu Hamiltonu. Šis putns pērn tika nosolīta par 1,25 miljoniem eiro un speciālisti pieļauj, ka īpašnieks šos putnus izmantos vaislai, raksta Sky News.

    Pirmā cena par New Kim bija vien 200 eiro, kas 90 minūšu laikā izauga līdz 1,31 miljonam, ko solīja kāda Dievidāfrikas kompānija.

    Pēc tam cīņā par balodi iesaistījās abi Ķīnas solītāji, vienam no tiem iegūstot putnu savā īpašumā.

    Baloža audzētājs un īpašnieks Kurts van de Vovers, kurš dzīvo netālu no Antverpenes, pēc izsoles izteicās, ka viņš un viņa ģimene esot “šokā” par izsoles iznākumu.

    “Šī rekordcena ir neticama, jo runa ir par baložu mātīti. Armando bija puisis. Parasti tēviņi ir dārgāki par mātītēm, jo viņi var radīt vairāk pēcnācēju,” saka PIPA dibinātājs Nikolāss Gīzelbrehts.

    New Kim ir divus gadus veca un sacensībās piedalījusies tikai vienreiz, 2018. gadā, kad ieguva Beļģijas labākā jaunā putna titulu.

    Ķīnā māja baložu sacensības kļuvušas ļoti populāras, kas ievērojami pacēlis tirgus cenas. Visaugstāk tiek novērtēti baloži, kas nāk no šā sporta veida dzimtenes Beļģijas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē