• Kāpēc kaķiem tā garšo konservu mērcīte?

    Mājas mīluļi
    Astes
    Astes
    15. maijs, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/timove
    Ikviens kaķu saimnieks, kas savu mīluli ar tiem baro, noteikti ir pamanījis, ka pirmais, kas pazūd kaķa vēderā, ir nevis konservu gaļas gabaliņi vai pastēte, bet tieši mērcīte un želeja. Kāpēc?

    Šajā ziņā kaķus var salīdzināt ar bērniem. Kāpēc bērni daudz labprātāk ēd kartupeļu čipšus nevis daudz veselīgākos vārītos vai tvaicētos kartupeļus? Tāpēc, ka čipšos ir īpašas garšvielas, kas tos padara neatvairāmus. Tas pats tiek darīts ar konservu mērcītēm un želejām. Te arī rodama atbilde, kāpēc daudzi kaķi labprātāk ēd konservus ar gaļas gabaliņiem mērcē, nevis pastētes vai tīru sasmalcinātu gaļu.

    Lai cik dārgu superpremium klases barību kaķis būtu ēdis visu mūžu, viņš nekad neatteiksies no lielveikalu viskām un friskām – tāpat kā bērni no čipšiem! Tātad – ja pienāk laiki, kad tev nav iespēju mīlulim nopirkt viņa iecienīto barību, vari droši izvēlēties kādu no iepriekšminētiem konserviem, un kaķis nepaliks ar tukšu vēderu.

    Taču ne visas mērcītes ir vienlīdz garšīgas.

    Piemēram, dažās želējošās mērces ir gandrīz vairāk par gaļas gabaliņiem. Un jāpiebilst, ka degustētājs – kaķis uz šo viltību neuzķērās un nepiesmēla pilnu vēderu ar šķidrumu. Visticamāk, šī mērce nebija tik garšīga kā citos konservos. Otra mērce, pret kuru degustējošais kaķis izturējās atturīgi, vairāk atgādināja buljonu (nesaželēja pat ledusskapī), turklāt – diezgan treknu (atverot kārbiņu, virspusē peldēja tauciņi). Arī no šī konserva kaķis daudz kārāk apēda gaļu.

    Taču pieredzējuši kaķu saimnieki par liekajām mērcītēm nebēdā un tās veiksmīgi pārvērš veselīgā ēdienā. Ja mērces konservā ir daudz, to var nosmelt un sajaukt ar produktiem, ko kaķi ēd nelabprāt, bet kuri noderētu veselības uzlabošanai, piemēram, ātri vārāmajām auzu pārslām un vārītiem burkānu gabaliņiem. No šāda kokteiļa kaķis būs ļoti sātīgi paēdis (kā zināms – auzu pārslas ir bagātas ar kalorijām un B grupas vitamīniem).

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē