• Kāpēc kaķiem patīk skatīties pa logu?

    Mājas mīluļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Laiku, ko kaķis nepavada miegā, viņš sadala starp ēšanu un skatīšanos pa logu. Kas viņus piesaista šai noderbei? Vai viņiem vienkārši patīk vērot dzīvi aiz loga vai tur ir kāda cita interse?

    Kaķi ir plēsēji. Viņi reti ir inerti un lielākoties nodarbojas ar to, ka izklaidē sevi ar dažādām palaidnībām. Zinātnieki izpētījuši, ka pirmajā vietā kaķu izklaižu topā ir skatīšanās pa logu, vērojot to, kas notiek uz ielas, – 12% no sava laika viņi tērē tieši tam.

    Kas viņiem šajā nodarbē šķiet tik saistošs? Tāpēc, ka aiz loga visu laiku notiek kaut kāda kustība – te putniņš palido garām, te kāds kaimiņš tīra sniegu no automašīnas, bet pa pretējās mājas balkona margu lepni pastaigājas svešs runcis. Šie dzīvnieki ir ļoti ziņkārīgi.

    Lai padarītu kaķa iemīļotāko izklaidi komfortablāku, kāda kompānija ASV pat radījusi pie loga stiprināmu kaķu gultiņu (K&H EZ Mount Window Bed), kur mincis var ērti iekāroties un vērot notiekošo aiz loga.

    Ja tu dzīvo dzīvoklī, var ierīkot putnu barotavu aiz loga, lai kaķis var vērot putnu dzīvi. Šo gultiņu ērti piestiprināt pie jebkura loga. Vienā sānā ir atvere, pa kuru kaķim gultiņā ierāpties – konstrukciju var uzlikt gan ar atveri uz labo pusi, gan uz kreiso, kā nu vajadzīgs.

    Gultiņa stiprināma pie loga ar piesūcekņiem. Nebaidies, tie ir ļoti izturīgi! Šādas uzpariktes cena ebay ir vidēji 35 eiro. Nav, protams, nekāda lētā manta, taču – vai tavs mincis nav pelnījis labāko? Šādu ložu novērtēs jebkurš kaķis!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē