• Amizantais skotu kaķis ar bērna ģīmīti

    Skotu kaķis
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    25. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Skotu nokareno ausu kaķis ir salīdzinoši jauna šķirne. Pirmie kaķēni ar noliektām austiņām Lielbritānijā parādījās tikai pagājušā gadsimta 60. gados un mūsdienās jau ir vieni no populārākajiem mājdzīvniekiem visā pasaulē. Skotu rozīnīte ir apaļā galva ar nokarenām austiņām un lielas, apaļas, plati atvērtas acis, kas padara viņus līdzīgus maziem bērniem.
    • Ļoti paklausīgi un apķērīgi. Lai kaķis sagādātu saimniekam tikai prieku, viņš no mazotnes jāmāca, viņam skaidri jāliek saprast, ko drīkst un ko – ne. Uzvedības noteikumus mājās viņi apgūst ļoti ātri, saprot, kas ir nagu asināmais dēlītis, ko nozīmē vārds – nedrīkst.
    • Šai šķirnei ir ne tikai augsts intelekts, bet arī iedzimta intuīcija un lieliskas adaptācijas spējas. Jauna mājvieta, jauni ģimenes locekļi – šie kaķi mierīgi reaģē uz šādām izmaiņām. Arī izstādēs viņi uzvedas priekšzīmīgi. Skotu nokareno ausu kaķis nav apveltīts ar hiperaktivitāti un kāri uz nerātnībām. Tā ir inteliģenta šķirne, kas neložņās pa skapjaugšām, bet labprātāk pieglaudīsies saimnieka siltajiem sāniem.
    • Tīrā bauda ir viņus vērot. Atslābinoties skotu nokareno ausu kaķi ieņem smieklīgas pozas, kuras ne kurš katrs jogs spētu atkārtot. Viena no amizantākajām šķirnes uzvedības īpatnībām – stāvēšana uz pakaļkājām gluži kā tādam sālsstabiņam. Pats par sevi saprotams, ka kaķi to nedara, lai ieraudzītu kaut ko tālumā vai izklaidētu saimniekus. Tādā veidā viņi izvingrina mugurkaulu.
    • Ļoti komunikabli un draudzīgi, labi satiek ar bērniem, citiem mājdzīvniekiem mājās. Divi kaķi mājā – tā skotiem nav nekāda problēma. Tieši otrādi – viņi būs priecīgi par labu kompāniju. Un, pat ja kopā ar viņiem zem viena jumta dzīvo suns, skoti to mierīgi pārdzīvo un nekrīt histērijā.

    Cik maksā kaķēns? Vidēji 500 eiro.

    Vidējais dzīves ilgums: 15–20 gadu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē