• Kaķu maģija. Kāpēc un kad kaķis ierodas tieši pie jums

    Interesanti
    Ina Eglīte
    9. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Cilvēkam šķiet, ka viņš ir tas, kurš pieņem lēmumu paņemt mājās kaķi, bet īstenībā dzīvnieks pēc pašam vien zināmām pazīmēm izvēlas sev saimnieku. Viņš ierodas ar savu sūtību tieši tad, kad mums ir visvairāk vajadzīgs.

    Tas notiek neizskaidrojami – kaķis jūsu plānos neietilpst, taču kādu dienu savā kāpņu telpā vai uz ielas jūs ieraugāt kaķi un jūtat nepārvaramu vēlmi apstāties, ar viņu aprunāties, pabarot un, pašam par pārsteigumu, pat izmitināt savā mājā. Pēc mirkļa jūs gan sevi aprājat: «Pag, es taču to nevarat atļauties! Dzīvoklis ir mazs, es bieži esmu prom, un kādam no mājiniekiem varbūt ir alerģija pret kaķa apmatojumu…» Tikmēr mincis glaužas jums gar kājām, glāsmaini murrā, un jūs saprotat – nē, tik maigam un inteliģentam valdzinājumam nav iespējams pretoties. Parapsihologi apstiprina – tikšanās ar kaķi nav nejauša, tā notiek tad, kad cilvēka dzīvē nepieciešamas pārmaiņas.

    Jautājumi un atklājumi

    Atverot dzīvnieciņam savas mājas durvis, mēs atveram arī savu sirdi. Un turpinājums ir gluži mistisks – piepeši mūsu dzīvē uzrodas jauni cilvēki vai, gluži otrādi, no tās izgaist tie, kas darījuši mums raizes; negaidīti rodas jaunas iespējas kaut ko savā dzīvē mainīt. Kā tas iespējams? Noslēpums, kas nav izskaidrojams?

    Kaķis tiek uzskatīts par vienu no neparastākajiem dzīvniekiem. Viņa aura aptver ne tikai izraudzīto saimnieku, bet visus mājas iemītniekus un arī teritoriju, kuru kaķis uzskata par savu.

    Kosmisko enerģiju viņš pārvērš no viena veida citā un saviem cilvēkiem rada komfortablus enerģētiskos apstākļus tikai pēc sev vien zināmām pazīmēm. Ja esam viņa izredzēti, tad viņš ļauj mums ielūkoties arī paralēlajā pasaulē.

    Zinātnieki kaķa neparastajām spējām ne vienmēr spēj rast izskaidrojumu, taču vienprātīgi atzīst, ka pastāv kāda likumsakarība starp dzīvnieku, cilvēku un teritoriju. Pētījumi apstiprina – kaķim vispārākajā pakāpē piemīt tas, ko sauc par trešo aci jeb ārsajūtu uztveri. Zinātnieks Džozefs Venks Raiens Djūkas universitātē (Ziemeļkarolīnas štatā, ASV), kas orientēta uz pētniecību, izveidoja pasaulē pirmo parapsiholoģijas laboratoriju un ilgstošu pētījumu rezultātā nonāca pie secinājuma – kaķiem piemīt paranormālas spējas, ko oficiālā zinātne pagaidām nespēj izskaidrot, piemēram, telepātija, ekstrasensoriskā uztvere, psihokinēze, kontaktēšanās ar mirušo gariem. Šie dzīvnieki izziņai izmanto juteklisku, intelektuālu vai kādu citu apjausmu.

    To apstiprinājuši arī britu zinātnieka, viena no instinktu teorijas un salīdzinošās etoloģijas1 pamatlicējiem, Nobela prēmijas laureāta Nikolasa Tinbergena eksperimenti. Galvenais secinājums – izmantojot psihokinēzi2 un gaišredzību, kaķi spēj paredzēt briesmas, kataklizmas, laikapstākļu izmaiņas utt. Šis fenomens tiek plaši pētīts gan Eiropā, gan Amerikā.

    Vācu bioķīmiķis Helmuts Tribučs (Helmut Tribuch) kaķu paredzēšanas spējas skaidro ar to, ka viņi fiksē atmosfērā pozitīvi lādētus jonus un atomus, spēj uztvert zemes vibrācijas, magnētiskā lauka izmaiņas un skaņas, kas ievērojami pārsniedz cilvēka uztveres diapazonu. Zinātnieks arī norāda, ka dzīvnieki aktīvi izmanto vomeronazālo jeb Jakobsona orgānu – veidojumu degunā pie lemeša kaula (vomer), kas uzskatāms par ožas sistēmas papildinājumu un uztver feromonus3 un citas vielas. Lai šo savu trešo aci izmantotu, kaķis pārtrauc jebkādu darbību, dziļi ievelk elpu un sastingst ar pavērtu muti, it kā ieklausīdamies. Viņš uztver arī zemes vibrācijas un tās pavadošās elektrostatiskās izmaiņas atmosfērā, no liela attāluma jūt briesmu vai nepatikšanu tuvošanos.

    Enerģētiskais donors

    Daudzi cilvēki šīs neparastās kaķu spējas jau izsenis ir pratuši izmantot. Piemēram, tautas gudrība māca, ka jaunajā dzīvesvietā pirmais jāielaiž kaķis, lai viņš attīra mājas enerģētiku, izdzen mošķus un nodibina attiecības ar mājas gariņu.

    Kaķis guļ vietā, kur pastāvīgi pieplūst enerģija. Cilvēkam tur ieteicams uzturēties, kamēr atjaunojas spēki un izzūd nogurums, taču gulēt gan tur nevajag, jo enerģijas pārlieks pieplūdums pārsātina un var rasties veselības problēmas.

    Zināmi arī neskaitāmi gadījumi, kad kaķi cilvēkiem ir devuši zīmes, un tāpēc tie ir paguvuši izglābties no ugunsgrēka, zemestrīces vai vulkāna izvirduma vai kā citādi pasargājuši sevi no nepatikšanām. Kādas Ķīnas mazpilsētas ģimeni agrā rīta stundā pamodināja kaķa dīvainā uzvedība: viņš skraidīja pa dzīvokli, skrāpēja durvis un logus, uzlēca uz bērna gultiņas un vilka nost segu, tad metās pie saimnieces, ieķērās viņai naktskreklā un vilka uz durvju pusi. Tai mirklī mājinieki pavērsa skatu augšup un šausmās ieraudzīja – griestos parādās plaisas, arī istabas sienas sāk kustēties. Ģimene paguva izskriet no mājas, un tad divstāvu ēka sabruka.

    Otrā pasaules kara laikā Anglijas iedzīvotājus par uzlidojumiem nereti brīdināja kaķi, un par cilvēku dzīvības glābšanu viņiem pat tika pasniegta medaļa – Viktorijas krusts, uz kura bija iegravēts: «Mēs kalpojam dzimtenei.» Arī mūsdienās kaķus nereti ņem līdzi uz kuģiem un zemūdenēm, jo šie dzīvnieki nekad nezaudē modrību.

    Kaķu saimnieki nereti ir arī manījuši, ka viņu četrkājainie draugi uzmanīgi uz kaut ko raugās, lai gan tuvumā neviena nav.

    Ekstrasensi skaidro – kaķa cīņa ar mājas mošķiem notiek neredzami un mierīgi, bez liekām kustībām un panikas, tikai vērojot un neitralizējot. Kā noprotams, kaķis darbojas ar enerģiju, vada to.

    Senajā Ēģiptē papirusos bija rakstīts: «Pat ja tu nesaki ne vārda, kaķis dzird tavas domas, nolasa tās ar Dieva skatienu.» Kā emocionāls barometrs viņš jūt saimnieka noskaņojumu. Katrs kaķa īpašnieks zina: ja viņam kaut kas sāp vai gadījies kas nelāgs, dzīvnieks uzguļas sāpošajai vietai vai iekārtojas klēpī, uz krūtīm vai kājām un neitralizē deformēto bioenerģētisko lauku. Izpildījis savu donora pienākumu, kaķis dodas prom, un nekas viņu nevar noturēt.

    Kaķu dziedniecība ir pētīta arī medicīnas praksē. Šādas terapijas pamatā ir divu dzīvu būtņu bioenerģētisks kontakts, fizisks un garīgs. Glaudot kaķi, vilnā rodas elektrostatiskais spriegums, kas ietekmē nervu galus pirkstgalos. Impulsi iet uz smadzeņu garozu, stabilizējot gan fizisko, gan psihisko stāvokli. Mīņājoties ar ķepām pa cilvēka augumu, kaķis uzlabo asinsriti tajā viņa ķermeņa daļā, kurā jūtams diskomforts. Dzīvnieks uztver cilvēka biolauku un uzņem sevī negatīvo enerģiju, kas cilvēkam var radīt slimības, bailes, depresiju.

    Kaķi nevar piespiest dziedināt, iniciatīvu izrāda tikai viņš pats.

    Zodiaka zīmē atnākušais

    Nevis cilvēks izvēlas, bet kaķis enerģētiski pievelk nākamo saimnieku. Kāpēc viņš to dara? Mērķus un uzdevumus atklāj astroloģija – tie atkarīgi no laika, kad kaķis ir parādījies jūsu mājā.

    • AUNA zīmē (21. marts – 20. aprīlis) – kādam no mājiniekiem nepieciešams enerģētiskais atbalsts. Kaķis jums liks atvērties apkārtējai pasaulei. Tiesa, viņš radīs arī nemieru: nakts vidū piepeši var aizskriet prom, skrāpēties pie durvīm un pieprasīt sev uzmanību jebkurā diennakts laikā. Jums var nākties nebēdnieku meklēt uz ielas vai rāpties kokā, lai no tā noceltu. Taču tas viss ir jūsu paša dēļ – līdz šim jūs bijāt pārāk nošķirts no apkārtējās pasaules.
    • VĒRŠA zīmē (21. aprīlis – 21. maijs) – šis kaķis sargā savu saimnieku no enerģētiskā kaitējuma, no zagļiem, materiālu vērtību zaudējuma un negatīvām emocijām. Ja kaķis jūsu mājā uzradies šajā laikā, tātad kāds nelabvēlis jūs ir nolūkojis, lai apdraudētu jūsu īpašumu (tas attiecas gan uz dzīvokli vai māju, gan uz biroju, kurā strādājat). Ja raizējaties par naudu, kaķis spēs uzlādēt jūsu naudasmaku, kredītkarti, noguldījumus utt. Noglaudiet viņu ar šiem materiālās labklājības simboliem, ļaujiet viņam pie tiem pieglausties, pieskarties ar ķepām.
    • DVĪŅU zīmē (22. maijs – 21. jūnijs) – kaķis savu saimnieku mājā atbrīvos no nevajadzīgas kņadas. Viņš lieliski prot noņemt galvassāpes un uzlabot atmiņu – tieši to šis murrājošais dziednieks dara jums pie auss. Skolēniem un studentiem viņš palīdz gatavoties ieskaitēm un eksāmeniem. Ja mācībās neveicas, veltiet kaķim vairāk laika un uzmanības, rotaļājieties ar viņu. Pozitīvais lādiņš, ko saņemsiet caur rokām, minci glāstot, labvēlīgi iedarbosies uz jūsu intelektuālajām spējām.
    • VĒŽA zīmē (22. jūnijs – 22. jūlijs) – tāpat kā Vērša zīmē uzradies kaķis, arī šis savam saimniekam palīdz tikt galā ar negatīvo enerģiju, kas saistīta ar īpašumu. Ja kaķis uzstājīgi velta jums uzmanību tieši šajā laikā, tātad mājā ir sakrājies daudz lietu, kas pilnas ar negatīvo enerģiju, vai arī enerģija ir nosprostota. Iztīriet skapjus, metiet drēbes uz grīdas un ļaujiet, lai kaķis uz tām paguļ. Jūs uzreiz jutīsiet, no kā jāatbrīvojas, bet ko vērts atstāt.
    • LAUVAS zīmē (23. jūlijs – 23. augusts) – šajā laikā kaķis ierodas, lai glābtu cilvēku no liekiem zaudējumiem un tumšo spēku iedarbības. Sevišķi bīstamos gadījumos mājā pēkšņi var uzrasties pat vairāki kaķi, lai jūs un jūsu bērnus pasargātu no graujošām emocijām un postošām kaislībām.
    • JAUNAVAS zīmē (24. augusts – 22. septembris) – kaķis vēsta, ka jūsu mājā kāds ir smagi slims vai tai nepieciešams kapitālais remonts. Šie dzīvnieki ir vislabākie cīnītāji ar jebkuru nelāgumu – kā parastu, tā astrālu (peles, prusaki, dažādi kukaiņi u. c.). Kaķis, kas jūsu mājā uzradies šajā laikā, parasti tur ilgstoši neuzturas – viņš ir krīzes darbonis: paveicis savu darāmo, dodas tālāk.
    • SVARU zīmē (23. septembris – 23. oktobris) – šajā laikā kaķis ierodas, lai glābtu attiecības no iziršanas, kā arī palīdz tikt galā ar negatīvo kaitējumu (nolādējums, lāsts, u. tml.), kas uzlikts viņa saimnieka personiskajai dzīvei vai īpašumam. Drošības labad māju ieteicams apdrošināt pret jebkādiem kaitējumiem.
    • Kaķa uzrašanās šajā laikā var vēstīt jums arī par dzīvesvietas maiņu, turklāt ar tiesas iejaukšanos – piespiedu pārdošanu vai maiņu.
    • SKORPIONA zīmē (24. oktobris – 22. novembris) – šī kaķa specializācija ir mērķtiecīga cīņa ar melno maģiju. Viņa klātbūtne norāda uz tumšo spēku iedarbību, kas parasti ir vērsta uz kādu no laulātajiem (dažāda veida pieburšanas u. tml.).
    • STRĒLNIEKA zīmē (23. novembris – 21. decembris) – šajā laikā kaķis mājā uzrodas reti. Ja tas tomēr noticis, uzskatiet to par nopietnu brīdinājumu: uz jūsu māju vērsta negatīva enerģija no varas iestādēm vai pseidoreliģiskām sektām.
    • MEŽĀŽA zīmē (22. decembris – 20. janvāris) – kaķa ierašanās liecina, ka esat pārāk noslēgts un nu pienācis laiks jūsu dzīvesvietā ielaist jaunu enerģiju. Piemēram, ja vientuļa sieviete šajā laikā kļūst par kaķa saimnieci, tad drīzumā viņa apprecēsies vai iegūs jaunus draugus.
    • ŪDENSVĪRA zīmē (21. janvāris – 18. februāris) – šis kaķis jūsu dzīvē ienesīs brīvības vēsmas un pozitīvas pārmaiņas. Viņš burtiski piespiedīs jūs doties ārpus mājas, paplašināt savu draugu un paziņu loku. Kaķis jūsu māju var pārvērst pat par kaķu bērnudārzu, lai vien tur ieplūstu jaunas, spirdzinošas vēsmas. Viņš visiem spēkiem cenšas jūs pārliecināt, ka mājā trūkst siltuma, mīlestības un draudzības.
    • ZIVJU zīmē (19. februāris – 20. marts) – šajā laikā kaķis jūsu mājā var uzrasties tāpēc, ka tur valda vientulība vai jums ir atraitnības lāsts vai bezlaulības vainags. Savukārt pie magiem un burvjiem kaķis šai laikā ierodas, lai palīdzētu viņiem veikt maģiskas darbības.

    ____________

    1 Etioloģija – zooloģijas nozare, kas pētī dzīvnieku iedzimto, instinktīvo uzvedību, dzīvesveidu, grupu veidošanos un sazināšanās īpatnības.

    2 Psihokinēze – hipotētiska nedzīvās dabas objektu pārvietošanās psihiskas enerģijas iedarbībā.

    3 Feromoni – bioloģiski aktīvas vielas, kuras izdala kāds indivīds un uz kurām reaģē attiecīgās sugas pārstāvji.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē