• Kāpēc kaķi apkašņā ēdienu?

    Mājas mīluļi
    Vineta Vizule
    15. oktobris, 2019
    963 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dažkārt šķiet, ka nav izvēlīgāka mājdzīvnieka par labi aprūpētu mājas kaķi. Pasniedz maltītē viņam visu to labāko, bet viņš ne tikai ēdienu aizdomīgi apošņā, bet dažkārt sāk kašņāt apkārt bļodiņai, it kā būtu atradis kaut ko nelabu no savas tualetes kastītes. Kāpēc tā notiek?
    Nākamais: Beznosacījuma refleksi - kā tie strādā

    Kaķi mums šķiet noslēpumaini dzīvnieki, kuri dažkārt rīkojas pilnīgi pretēji cilvēka loģikai. Kad vēlies samīļot – aizbēg, kad sauc vārdā – nereaģē, un tad vēl šī neizprotamā ēdiena aprakšanas tieksme. Televīzijas reklāmās demonstrētā kaķu kārā barības kampšana, kad saimnieks tam priekšā noliek bļodiņu, šķiet vistīrākā fikcija – tā ēd tikai ļoti izbadējušies ielas kaķi un arī ne vienmēr.

    Šķietami nepateicīgie astaiņi visbiežāk bļodiņai izvēlas tuvoties, kad saimnieks pagājis nostāk un uzbāzīgi neskatās, kas tagad notiks.

    Varbūt tā pat ir pareizā rīcība, jo kuram gan gribas redzēt, ka viņa mīlulim ar lielāko gādību sagādātā maltīte vispirms tiek apkašņāta, it kā demonstratīvi norādot, ka pasniegtais ēdiens ir pilnīgs sū…

    Jā, apmēram tā var šķist, ja vien mēs nepārzina sava mīluļa patieso ķermeņa valodu, viņa instinktus un paradumus. Tāpēc, ja kaķis ar ēdienu izrīkojas, it kā būtu iekāpis savā smilšukastē, nevajag apvainoties vai uzskatīt, ka jūsu ūsainim visi nav mājās. Tieši pretēji – kaķis ir pie labas veselības un klausa savai dabas balsij. Ja vēlaties uzzināt, ko tā stāsta, vērts atgādināt šo to no bioloģijas mācību stundu vielas.

    Raksta turpinājums:

    Nākamā lapa

    963 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē