• Kā noņemt urīna analīzes sunim?

    Mājas mīluļi
    Astes
    Astes
    16. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ja veterinārārsts nozīmē dzīvniekam urīna analīzes, saimnieka grūtākais uzdevums – iegūt urīna paraugu. Mīlulim taču nepalūgsi iečurāt analīžu burciņā. Turklāt ar dažām notvertām pilītēm nepietiks – analīzei nepieciešami 8–10 mililitri urīna.

      Pamācība urīna parauga noņemšanā

      Urīna noņemšanu atvieglo tas, ka dzīvnieki parasti mēdz nokārtoties rīta pusē neilgi pēc pamošanās. Atbildīgo uzdevumu visvieglāk veikt suņa saimniekam. Dažiem pat izdodas noķert īsto mirkli (urīna strūklu) ar nelielo analīžu trauciņu, kas nopērkams jebkurā aptiekā un kas paredzēts speciāli dažādu analīžu paraugu nodošanai laboratorijā. Taču mazāk pieredzējušiem ērtāk būs iepriekš sagatavot lielāku trauku (īpaši, ja suns ir no lielajiem). Labs paņēmiens – izmantot tukšu minerālūdens pudeli, kas gareniski pārgriezta, izveidojot laiviņu vai kaut ko līdzīgu slimnīcās izmantotam traukam, tautā sauktam par pīli vai šīberi. Svarīgi, lai pudelē tiešām būtu bijis tikai minerālūdens, nevis kāds cits šķidrums.

      No izdevniecības Santa ahīva

      Dari tā: izejot laukā pastaigā, neatlaid suni no pavadas un seko viņa darbībām – kurā brīdī viņš cels kāju vai pietupsies. Tad arī izmanīgi jāliek lietā sagatavotais trauks, un lieta darīta. Tas pats, ja suns lieto savu tualeti istabā.

        Ņem vērā!

        • Tas jādara no rīta.
        • Jāraugās, lai urīnā neiekļūtu piemaisījumi no traukiem, kas izmantoti urīna savākšanai (vēlams, lai tie būtu sterili).
        • Analīžu trauciņā jāielej ne mazāk kā 10 mililitri.
        • Paraugs uz klīniku jānogādā aptuveni stundas laikā.

        Citi iespējamie analīžu ņemšanas veidi

        • Analīžu ņemšanu var uzticēt veterinārās klīnikas darbiniekiem, mīluli atstājot klīnikā, kamēr viņš būs pačurājis būrī ievietotā kastītē. Tad tev nebūs ar to jāņemas, taču mīlulim tas tomēr sagādās lielāku stresu un tev, protams, par pakalpojumu – papildu maksu.
        • Cistocentēze jeb punkcija. Šo metodi urīna noņemšanai (urīna paraugu izvelk ar šļirci, tās adatu ievadot pūslī) parasti izmanto, ja citādi urīnu nevar paņemt vai arī precīzai diagnozes noteikšanai, pārbaudot nieres vai urīnpūsli.
        • Urīna ņemšana, izmantojot katetru, kas dzīvniekam ir visnepatīkamākā.

         

        0 komentāri

        Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

        Pievienot komentāru

        Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

        Satura mārketings

         

        Veselība

        Vairāk

        Receptes

        Vairāk

        Personības

        Vairāk

        Skaistums un mode

        Vairāk

        Bērni

        Vairāk

        Māja un dārzs

        Vairāk

        Izklaide

        Vairāk

        Labākai dzīvei

        Vairāk

        Aktuāli

        Vairāk

        Abonē