• Kā kaķi pierunāt nagus asināt īstajā vietā

    Mājas mīluļi
    Ligita Timma
    20. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Nereti gadās, ka saimnieks, gribot atvieglot dzīvi sev un kaķim, iegādājas speciālos nagu asināmos dēlīšus un stabus, taču kaķis tos spītīgi ignorē un turpina pluinīt dīvānus, tepiķus un tapetes. Konsultē Kristīne DREVINSKA, veterinārārste, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes vieslektore.

    Kaķi patiesībā nevis asina nadziņus, bet gan iezīmē savu teritoriju. Pat tiem kaķiem, kas neskrāpē sienas, ir ļoti asi nagi. Jā, skrāpēšanās var radīt pamatīgus bojājumus mīkstajām mēbelēm, un daudziem kaķiem īpaši patīk tapetes.

    Ieradumam ir liela nozīme, tikt ar to galā nav nemaz tik viegli. Lai izbeigtu nevēlamo uzvedību pie tapešu sienas, kaķa iecienītā vieta ir jānorobežo tā, lai kaķis tai netiek klāt. Turklāt katru reizi, kad kaķis tomēr ticis skrāpēties, ir jārada nepatīkams signāls, piemēram, skaļš troksnis. Labi iedarbojas arī ūdens uzsmidzināšana, īpaši, ja tam pievienota kaķim nepatīkama smarža, piemēram, citrons, etiķis, var izmantot kādu aromātu, ko lieto pret kodēm.

    Lai mainītu šo paradumu, ir jāsagādā kaķim patīkams aizvietotājs. Piedāvātajam skrāpējamajam dēlim vai stabam jābūt darinātam no pievilcīga materiāla.

    Ir kaķi, kas labprāt skrāpē koka, auduma virsmas vai auklu tinumu. Vislabāk, ja var piedāvāt kaķim dažādus skrāpējamos un pārbaudīt, kurš viņam labāk patīk. Šīs lietas var papildināt ar kaķim pievilcīgām smaržām. Lielākajai daļai kaķu tīk kaķumētras aromāts. Kad mincis lieto viņam atvēlēto skrāpējamo, viņu var pacienāt ar kādu ļoti īpašu kārumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē