• Kā iemācīt suni iet līdzi bez pavadas?

    Mājas mīluļi
    Ieva Štāle
    5. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Žurnāla «Astes» lasītājs raksta: Vai pieaugušam sunim var iemācīt staigāt līdzi saimniekam bez pavadas?

    Atbild speciālists: Jā, vislabāk to iemācīt ar barību, jo barība ir lieliska motivācija. No rīta nomēri suņa dienas barības devu un dienas gaitā to pamazām izbaro sunim par labu darbu. Tas nozīmē, ka par velti suns nedabū neko!

    Bet sākumā strādā droši iežogotā teritorijā. Sāc ar to, ka ņem suni pavadā un barības kumosu dod tam ik pēc dažiem soļiem. Pēc dažām dienām vari mēģināt pavadu nomest zemē, lai suns to velk līdzi. Ar laiku viņš tev tecēs līdzi arī bez pavadas, taču to iesaku darīt tikai drošā, kontrolētā vidē.

    Apdzīvotās vietās sunim tik un tā jābūt pavadā, to prasa ne tikai likums, bet arī veselais saprāts – kas notiks, ja sunim degungalā uz ceļa izlēks kaķis? Tikai retais suns un dresētājs sasniegs tādu sadarbības līmeni, ka suns nereaģēs ne uz kādiem apkārtējās vides kārdinājumiem.

    Un vēl – lai suns spētu rātni soļot tev līdzi, viņam regulāri vajadzīgas fiziskās kustības un aktīva suņa dzīve. Nogarlaikojies, vientulībā nosēdējies suns negribēs soļot, bet gan šauties torpēdas ātrumā – un viņu par to nevar vainot!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē