• Kaķim pastiprināti izkrīt spalva — kā rīkoties?

    Mājas mīluļi
    Astes
    Astes
    28. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Pliks kaķis nav smuki, taču estētika te nav svarīgākais – galvenais, vai mincis ir vesels!

    Lasītāja jautājums: Pirms kāda mēneša kastrētam, pavecam kaķim sāka gabaliem izkrist spalva, pat izskatās, ka ar visām matu saknītēm. Sākumā pavēderē, uz kājām, vēlāk arī citur. Tikai mugura un aste ir daudzmaz normāli apspalvota. Paliek tīra, balta, gluda āda. Kreveļu nav, izsitumu nav, niezes nav. Omulīgs bezšķirnes kaķis pārvēršas par novājējušu sfinksu. Kaķis vairs nav priecīgs, bet ēd. Attārpots. Kas ko tādu var izraisīt?

    Es saprotu, ka diagnozes noteikšanai dakterim kaķis būtu jāredz. Pie viena jau aizvedu, bet pie vairākiem veterinārārstiem izvadāt būtu ļoti dārgi, tomēr gribētos uzzināt vēl kādu viedokli. Pasakiet, lūdzu, vismaz teorētiski, kādas slimības var izraisīt ļoti apjomīgu apspalvojuma zaudēšanu. Kaite nav lipīga, jo citi mājas kaķi ar to neslimo.

    Atbild žurnāla «Astes» eksperts: Kaķītis nav jāvadā pie daudziem veterinārārstiem, bet vajadzētu parādīt dermatologam. Iemesli var būt ļoti dažādi. Šajā gadījumā tas varētu būt stress. Šķiet absurdi, bet – jā, tā dzīvē mēdz būt.

    Ja jūsu mājās ir kaut kas mainījies, ienācis jauns iemītnieks, veikts remonts vai vēl kaut kas noticis, tas viss dzīvniekam var radīt stresu. Mēs šādos gadījumos neapzināti graužam nagus vai pildspalvu, virpinām matus. Viņi bez iemesla izlaiza apmatojumu. Parasti tas arī sākas no paslēpenes, vēdera, pakakles.

    Protams, var būt arī citi iemesli – barības alerģija, mikroelementu, aminoskābju vai vitamīnu trūkums. To visu precīzāk izskaidros dermatologs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē