• Ieviesti grozījumi mājdzīvnieku reģistrācijas noteikumos

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Suņa apzīmēšana un reģistrācija veicama līdz četru mēnešu vecumam vai agrāk, ja suns tiek atsavināts pastāvīgai turēšanai ārzemēs, nosaka valdības pieņemtie grozījumi noteikumos par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrāciju, informē Zemkopības ministrija.

    Līdz ar grozījumiem tiek nodrošināta nepārprotama Veterinārmedicīnas likumā noteikto prasību piemērošana attiecībā uz dzīvnieku īpašnieka vai turētāja pienākumu nodrošināt suņu apzīmēšanu un reģistrāciju, tai skaitā suņu, kas tiek atsavināti pastāvīgai turēšanai ārvalstīs, līdz četru mēnešu vecumam vai agrāk, ja suns tiek atsavināts līdz noteiktā vecuma sasniegšanai.

    Noteikumos turpmāk būs iekļauta kārtība, kādā Lauksaimniecības datu centrs (LDC) reģistrē mājas (istabas) dzīvnieka turētāju un turēšanas vietu gadījumos, kad dzīvnieka īpašnieks uz laiku nespēj pildīt tam noteiktos pienākumus (piemēram, ir ievietots ārstniecības iestādē, ir aizturēts vai atrodas apcietinājumā) vai ir miris, bet mantojuma tiesības vēl nav apstiprinātas, bet kāda persona labprātīgi apņemas kļūt par dzīvnieka turētāju līdz brīdim, kad mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieks spēj pildīt dzīvnieka īpašniekam noteiktos pienākumus vai dzīvnieku mantojumā saņem cita persona.

    Šāda iespēja nodrošinās dzīvnieka izsekojamību un aprūpi un neuzliks slogu pašvaldībām segt izdevumus par dzīvnieka ievietošanu un turēšanu patversmē.

    Turpmāk noteikumos būs noteikts mājas (istabas) dzīvnieka reģistrācijas un ziņojuma par notikumiem ar reģistrētu mājas (istabas) dzīvnieku veidlapās iekļaujamās informācijas saturs un apjoms. Savukārt minēto veidlapu formas izveidos un savā tīmekļvietnē ievietos LDC.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē