• Glābjot ledū ielūzušu suni, Vecumniekos gājis bojā cilvēks

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vecumnieku pagastā svētdien, glābjot ledū ielūzušu suni, gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Svētdienas rītā VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Vecumnieku pagastā Taļķes upē kāds cilvēks mēģinājis glābt ledū ielūzušu suni, taču ielūzis un iekritis upē pats.

    Glābējiem ierodoties notikuma vietā, cilvēks virs ūdens vairs nebija redzams. Glābēji cilvēku atrada, izcēla krastā un nodeva mediķiem, taču cietušā dzīvību vairs glābt neizdevās.

    Kamēr uz ūdenstilpēm ledus ir ļoti nedrošs un plāns, VUGD aicina iedzīvotājus pastaigām ar suni izvēlēties vietas, kas ir tālāk no ūdens un ledus.

    Jau ziņots, ka sestdien glābēji Dobeles novada Krimūnas pagastā no Ālaves upes izcēla bojāgājušu cilvēku, savukārt pagājušajā nedēļā Ilūkstes upē pazuda meitene, kura sestdien tika atrasta mirusi.

    Svētdien VUGD palīdzība bija nepieciešama Tālavas ielā Valkā, kur Pedeles upē tika pamainīta nezināma viela. Lai ierobežotu piesārņojuma tālāku izplatību, glābēji upē uzstādīja 22 absorbējošās bonas apmēram 40 metru garumā. Notikuma vietā piesaistīts Valsts vides dienests.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē