• Līgatnes dabas takās — jauni mazi strīpainīši!

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Velga Vītola
    Līgatnes dabas taku mežacūku saimei šis pavasaris atnācis ar strīpainiem, ņipriem un rukšķošiem jaunumiem – šomēnes pasaulē nākuši pieci nebēdnīgi mežacūku sivēniņi!

    Par laimīgajiem vecākiem, gluži kā pērn, kļuvis meža cūku pāris Magone un Ansis. Abi ir uzticīgi viens otram jau vairākus gadus un savu pieķeršanos katru pavasari demonstrē ar veselīgiem un ņipriem pēcnācējiem. Arī šogad pāra mīlestība ir vainagojusies piecos mazos rukšķētājos. Pusotru nedēļu vecie piecīši aug dūšīgi, ir aktīvi un ziņkārīgi iepazīst jauno dzīves telpu, sekojot mammai ik uz soļa. Līgatnes dabas taku apmeklētājiem sivēni nereti jau redzami rotaļājamies un draiski dzenājot cits citu pa meža cūku iežogojumu.

    Mamma Magone ir dzimusi savvaļā, tomēr kājas savainojuma dēļ dažu mēnešu vecumā nonāca cilvēka gādībā. Tā kā jau no bērnības cilvēku Magone uzskata par labu draugu, arī mazuļus neslēpj no Līgatnes dabas taku darbiniekiem un apmeklētājiem.

    Meža cūkām mazuļi dzimst aprīlī, maijā, taču var būt arī nedaudz agrāk vai vēlāk. Kopš dzimšanas brīža tie ir labi attīstīti un klāti ar svītrotu apmatojumu. Pāris dienas pēc nākšanas pasaulē sivēni jau ir gatavi doties līdzi mātei barības meklējumos, kā arī paši apgūst dažādas pieaugušas meža cūkas ikdienas dzīves paražas.

    Kuplo mežacūku ģimeni un citus Līgatnes dabas taku iemītniekus apmeklētāji var apskatīt darba dienās no pl. 9 līdz 18, brīvdienās – no pl. 9 – 19.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē