• Aicina uz Tauriņu nakti un pārgājienu Zilupes novadā Grebļukalnā

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dabas aizsardzības pārvalde piektdien, 12. jūlijā, dabas draugus un ikvienu zinātkāro interesentu aicina uz Tauriņu nakti Zilupes novadā Grebļukalnā, lai vērotu un iepazītu nakts lidoņus.

    Pasākums norisināsies no plkst. 23.00 dabas lieguma Grebļakalns teritorijā, kas ir īpašs ar tā īpatnējo reljefu, mikroklimatu, augu valsti, arī taureņu sugu daudzveidību. Šajā vietā īstenots projekts, lai radītu labvēlīgus apstākļus retā dienas taureņa – esparsetu zilenīša – populācijas palielināšanai. Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Universitātes zinātniekiem, sakopa un atjaunoja šīs sugas taurenim nepieciešamo biotopu.

    Grebļukalnā sastopamas arī daudzas nakts taureņu sugas, un, turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, arī šogad Pārvalde iepazīstinās interesentus ar burvīgajiem nakts taureņiem. Ainavas un biotopu dažādība starp diviem ezeriem, osu grēdu, mežiem un laukiem ir lieliska vide dažādu nakts taureņu un kukaiņu sugu attīstībai.

    Pasākums sāksies no plkst. 23.00 pie Šešku ezera, kur interesentus sagaida kukaiņu pētnieku stāsti un tauriņu gaismošana, bet pašā nakts pilnbriedā no plkst. 2.00 plānots 6,4 km garš nakts pārgājiens pierobežā  - šai pasākuma daļai obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 28656530.

    Pasākuma norises vieta: https://ej.uz/Taurenu_nakts/ (Lat. 56.1777451 un Lon.28.1123849). Papildu informācija par pasākumu pa tel. 28656530 (Ilga) vai 29139677 (Regīna). Apmeklētājiem nepieciešams personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un savlaicīgi pieteikta caurlaide.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē