• Čakras kaķiem

    Mājas mīluļi
    Marta Kalniņa
    15. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Mūsdienās jautāt, kas ir čakras, ir vienkārši nepieklājīgi. Teju katrs zina, kur tās ir un cik. Taču nez kāpēc čamdīt čakras pieņemts tikai cilvēkam, bet to, ka arī kaķiem eksistē šādi enerģijas kanāli, reti kurš aizdomājas. Atšķirībā no cilvēkiem kaķiem ir par vienu čakru vairāk – astoņas.

    Sahasrāra jeb kroņa čakra (violeta)

    Atrodas galvas augšdaļā, proti, starp ausīm, tur, kur parasti tu kaķi glaudi. Tā kontrolē dzīvnieka ķermeni un prātu. Veicina saikni ar kosmosa enerģiju, iespēju sazināties ar augstākiem spēkiem. Jo biežāk tu kaķim stimulēsi sahasrāru, jo vieglāk jums būs kontaktēties. Ja šī čakra ir bloķēta, var parādīties depresija, trauksme.

    Adžna, uzacu jeb trešās acs čakra (zila)

    Atrodas zonā zem uzacīm. Kad tu kaķim kasi deguntiņu, tu vienlaikus stimulē viņa galvas smadzenes un redzes un dzirdes sistēmu.

    Adžna atkarībā no tās attīstības pakāpes var dot kaķim vērīgumu, spēju loģiski domāt, erudīciju, analītisko domāšanu un gudrību.

    Tas noteikti viņam noderēs gan tagadējā, gan visās turpmākajās astoņās dzīvēs. Ja trešās acs čakra ir bloķēta, kaķim var parādīties redzes, miega traucējumi.

    Višudha jeb rīkles čakra (gaiši zila)

    Kaķa valodā runājot – pakasi man kakliņu. Šī čakra izvietota kakla rajonā un atbild par elpceļiem, komunikāciju, garīgo attīstību. Kaķim ar spēcīgi attīstītu rīkles čakru raksturīga ziņkārība un zinātkāre, bieži vien estētisms. Ja višudha ir spēcīgi attīstīta, kaķis it ļoti komunikabls, radošs, spēj izpaust savas jūtas. Taču kaķi, kuriem ir nelīdzsvarota šīs čakras enerģija, ir ļoti trokšņaini vai – gluži pretēji – ļoti klusi. Bloķēta rīkles čakra var izsaukt balssaišu, barības vada, deguna slimības.

    Anāhata jeb sirds čakra (zaļa)

    Atrodas krūškurvja centrā, kontrolē sirds un asinsvadu sistēmu un plaušas. Kaķis ar spēcīgu anāhatu dzīvo ar jūtām. Viņš māk izstarot mīlestību, uztvert cilvēku noskaņojumu, ir ļoti līdzjūtīgs. Viņš ir ļoti spilgts emocionālajā maņu sfērā. Parasti kaķis ar attīstītu anāhatu arī ļoti skaļi murrā. No viņa izstarotā sirds čakras enerģija labvēlīgi ietekmē arī emocionālo fonu ģimenē. 

    Kaķis ar spēcīgu, bet neattīstītu anāhatu, ir jūtu pārņemts, bet viņš pats nezina – kādu, jo nevar tās izteikt un atšķirt. Viņš dusmojas zem krēsla, kož devējam rokā un plēš «garāmejošās» zeķbikses.

    Ja šīs čakras enerģija ir nelīdzsvarota, kaķis bieži viens ir skumjš, privātīpašniecisks un ļoti greizsirdīgs.

    Ja sirds čakra ilgstoši ir bloķēta, pavājinās imunitāte, rodas dažādas slimības. Kaķis nespēj atvērties mīlestībai, ir ierāvies sevī. Lai balansētu šo čakru, ieteicams pievērst dzīvniekam iespējami vairāk uzmanības, dāvāt siltumu, vairot pozitīvās emocijas, glaudīt, mīļi runāt. Speciālisti iesaka iekārtot viņam guļvietu zaļā krāsā.

    Manipūra jeb saules pinuma čakra (dzeltena)

    Atrodas saules pinuma apvidū, atbild par kuņģa un zarnu trakta darbību un komunikāciju ar sabiedrību. Kaķim ar spēcīgu manipūru ir tendence uz dominēšanu, visa kontrolēšanu, viņam piemīt izteikta vajadzība, lai visi viņu novērtē un ciena. Viņš ir kareivīgs, neatkarīgs, lieliski zina, kā sasniegt savus mērķus, tostarp arī kaitējot cilvēku interesēm. Neattīstīta manipūra noved pie tā, ka kaķim ir tendence dominēt, taču tā izpaužas ļoti prastās formās: sadot kādam, nobiedēt, piečurāt zem dīvāna vai kurpēs. Kaķis ar šādu manipūru nesaprot, ka ir daudz izsmalcinātāki veidi, kā dominēt un kontrolēt cilvēkus, un attiecīgi nevar šos veidus izmantot. Ja šī čakra ir bloķēta, kaķim ir pašapziņas trūkums, bailes palikt vienam, ļoti izteikta greizsirdība. Ieraugot kaķi, kuram saules pinuma čakra ir pārāk aktīva, cilvēki sāk izjust trauksmi, bailes, viņam grūti pieiet klāt bez neliela satraukuma, jo šķiet, ka viņš tūlīt metīsies virsū.

    Svādhištāna jeb sakrālā čakra (oranža)

    Izvietota tieši virs dzimumorgāniem, atbild par uroģenitālo sistēmu un dzimumattiecībām. Kaķim ar attīstītu sakrālo čakru vēlme gūt baudu ir dominējošā. Viņš lieliski zina, kā to no dzīves gūt un kā to sagādāt cilvēkiem. Viņš zina, kas ir izsmalcinātas baudas un stāvokļi. Piemēram, vāļāšanās uz muguras. Šīs čakras nepietiekama attīstība samazina juteklisko prieku klāstu. Kaķis ir izteikti kautrīgs, ļoti bailīgs, pārlieku jūtīgs, nemitīgi apvainojas. Lai stimulētu mīlulim šo čakru, masē viņam vietu virs astes (virs, nevis zem).

    Mūlādhāra jeb saknes čakra (sarkana)

    Atrodas zem astes, atbild par kauliem, muskuļiem, vitalitāti un tonusu. Izteiciens «vilkt kaķi aiz astes», kas nozīmē darbības kavēšanu, saistīts ar to, ka kaķi, kas bieži tiek vilkti aiz minētās ķermeņa daļas, pilnībā zaudē savu vitalitāti.

    Kad šī čakra ir līdzsvarota, kaķis jūtas droši, ir mierīgs. Viņš ir ar dzīvi apmierināts, enerģijas pilns, dzīvīgs.

    Ja čakra ir nosprostota, kaķim var rasties uzvedības problēmas, dzīvnieks kļūst nīgrs un viegli aizkaitināms, viņā parādās nedrošības sajūta, bailīgums.

    Brahiālā jeb atslēgas čakra (melna)

    Atrodas abās ķermeņa pusēs, plecu zonā. Tiek uzskatīta par galveno dzīvnieku čakru, kas ir tieši saistīta ar visām pārējām. Dzīvniekiem, kuriem ir spēcīga un veselīga saikne ar cilvēkiem, šī čakra parasti ir ļoti attīstīta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē