• Āfrikas cūku mēris pagājušajā nedēļā konstatēts 12 mežacūkām

    Dzīvnieku aizsardzība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Āfrikas cūku mēris (ĀCM) pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts 12 mežacūkām, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

    Saslimšana pagājušajā nedēļā konstatēta piecām mežacūkām Tukuma novadā, tostarp pa divām mežacūkām Irlavas pagastā un Slampes pagastā, kā arī vienai mežacūkai Jaunpils pagastā.

    Tāpat pagājušajā nedēļā ĀCM konstatēts četrām mežacūkām Ludzas novada Pureņu pagastā.

    Kā arī ĀCM konstatēts vienai mežacūkai Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastā, vienai mežacūkai Kuldīgas novada Rumbas pagastā un vienai mežacūkai Ventspils novada Zlēku pagastā.

    Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad Latvijā konstatēts kopumā 358 mežacūkām 22 novadu 92 pagastos.

    Savukārt kopš 2014.gada jūnija, kad Latvijā pirmo reizi tika reģistrēts ĀCM, vīruss konstatēts kopumā 6360 mežacūkām, tostarp 2014.gadā Latvijā ĀCM tika konstatēts 217 mežacūkām, 2015.gadā – 1048, 2016.gadā – 1146, 2017.gadā – 1431, 2018.gadā – 905, 2019.gadā – 430, 2020.gadā – 377, bet 2021.gadā – 448 mežacūkām.

    PVD iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka konstatēto ĀCM gadījumu skaita pieaugums mežacūku populācijā pagājušajā gadā bija saistīts ar mežacūku populācijas pieaugumu.

    LETA jau vēstīja, ka ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. ĀCM Ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

    PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē