• 8 ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties veterināro klīniku

    Veterinārmedicīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mājdzīvniekam ir vajadzīgs savs veterinārārsts, tāpat kā tev ir savs ģimenes ārsts. Kā atrast īsto?

    Dakteris sunim un kaķim

    1. Vispirms parunājies ar draugiem, paziņām, kolēģiem, uzzini, kāda ir viņu pieredze šajā jautājumā. Padomu vari vaicāt arī speciālistiem dzīvnieku patversmēs.
    2. Gan tavu ērtību, gan dzīvnieciņa interesēs ir, lai veterinārā palīdzība ir pēc iespējas tuvāk mājām, sevišķi ārkārtas gadījumos. Noskaidro, kādas klīnikas ir tavas dzīvesvietas apkaimē un kā līdz tām nokļūt.
    3. Painteresējies par darba laiku. Daļa veterinārārstu strādā darba dienās no pulksten 9 līdz 18, taču ir klīnikas un speciālisti, kas pieejami arī vēlākās vakara stundās, brīvdienās un pat naktīs. Ja par mājdzīvnieka pastāvīgo dakteri izvēlies speciālistu, kas pieejams ierobežotu laiku, drošības labad noskaidro arī to, kur atrodas tuvākā diennakts klīnika.
    4. Par to, vai konkrētais speciālists ir sertificēts, vari pārliecināties Latvijas Veterinārārstu biedrības mājaslapā, kur pieejams visu Latvijā oficiāli apstiprināto veterinārārstu saraksts un kontaktinformācija. Veterinārajā klīnikā redzamā vietā noteikti jābūt izvietotiem sertifikātiem un citiem apliecinājumiem par veterinārārstu izglītību un sasniegumiem.
    5. Katram gadījumam ieteicams noskaidrot, vai klīnikā vienmēr uz vietas ir ķirurgs vai arī viņš tiek izsaukts, ja nepieciešams; vai ir pieejama ultrasonogrāfija; vai tiek veiktas asinsanalīzes.
    6. Novērtēt potenciālo tava suņa vai kaķa pastāvīgo ārstu vislabāk var, pirmo reizi tiekoties, lai saņemtu, piemēram, pirmo vakcīnu un mājdzīvnieka pasi. Ja dakteris ar savu kompetenci, interesi un rūpību izraisa uzticību, tad pie šī paša speciālista, visticamāk, droši var doties arī tad, ja dzīvnieku piemeklējusi nopietnāka kaite.
    7. Bieži vien vizītē pie veterinārārsta nobijušies ir ne tikai mājdzīvnieki, bet arī viņu saimnieki. Augstu vērtējams tāds ārsts, kas vienlīdz profesionāli prot apieties gan ar dzīvnieciņu, gan viņa saimnieku. Tu noteikti vēlēsies zināt, kas tieši kait tavam mīlulim, un gaidīsi precīzas un izsmeļošas norādes, kā mājās turpināt rūpēties par savu draugu. Tāpat gribēsi just sapratni un uzmundrinājumu grūtā brīdī.
    8. Kārtīgi apskati veterināro klīniku – vai tā ir tīra un iekārtota funkcionāli un mājīgi? Var gadīties, ka tavam mājdzīvniekam jāpavada klīnikā nakts, tāpēc uzreiz novērtē, kāda ir nakšņošanas telpa. Kaķu būriem jābūt atsevišķi no suņu būriem, lai neizraisītu dzīvniekos stresu. Tāpat būriem jābūt tīriem, un tie nedrīkst nelāgi ost.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē