• 7 pazīmes, kas liecina – kaķis tevi mīl

    Mājas mīluļi
    Līva Kalniņa
    18. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Vai arī tev reizēm šķiet, ka kaķis pieglaužas tikai tad, kad grib ēst vai spēlēties? Patiesībā kaķi mīlestību pret savu saimnieku izrāda regulāri.

    Patiesībā kaķi mīlestību pret savu saimnieku izrāda regulāri un ļoti skaidri, tikai šo valodu ir jāiemācās saprast. 

    1. Laizīšana. Tikko pasaulē nākuša kaķēna pirmā izpratne par rūpēm veidojas, kad kaķu mamma viņu mazgā. Arī kopā auguši vai vienā mājā dzīvojoši kaķi ik pa laikam viens otru laiza. Ja kaķis laiza tevi, zini, ka viņš tevi uztver kā savējo.
    2. Murrāšana. Ar murrāšanas palīdzību kaķu mamma mazulim iemāca, kur ir piens un kā tas jāzīž. Murrāšana kaķēnam asociējas ar ēdienu, siltumu un apmierinājumu. Ja tev pieglaudies kaķis murrā, tā ir absolūta labsajūtas pazīme.
    3. Pieglaušanās un berzēšanās. Ar kažoku, purniņu un ķepām atstājot savu aromātu un apmatojumu uz tavām drēbēm un mēbelēm, kaķis saka: tu un es, mēs saderam kopā, jo smaržojam viens pēc otra.
    4. Astes tirināšana, imitējot čurāšanu. Nekastrēti runči ar urīnu iezīmē teritoriju, ko pieņēmuši par savējo. Ja tu dzīvo šajā teritorijā, arī tu esi savējais. Kaķis neiezīmēs teritoriju, kur nevēlas uzturēties. Kastrēti runči šajā ziņā mēdz rīkoties pieklājīgāk – nečurāt, bet tikai tirināt asti pie priekšmetiem, kurus iezīmē kā savus.
    5. Mirkšķināšana. Kaķis brīdi uz tevi skatās, tad samirkšķina acis, atkal skatās un vēlreiz vieglāk, it kā iecietīgi samirkšķina acis. Pamēģini šādā veidā pamirkšķināt savam kaķim – ja sagaidi atpakaļ to pašu, zini, ka tā ir uzticības izpausme.
    6. Punča rādīšana. Ja mincis, tevi sagaidot mājās, nogāžas uz muguras un vāļājas, ļaujot pabužināt vēderu, – tā ir augstākā atzinība un uzticība. Kaķis pilnībā paļaujas uz tevi kā lielo un labo kaķi.
    7. Dāvanu nešana. Ja tavs pūkainais draugs reizi pa reizei atstiepj mājās beigtu putniņu vai pusdzīvu peli, nerāj viņu. Tas kaķa izpratnē ir kompliments tev. Kam gan citam viņš savu medījumu varētu nest? Minči, kas dzīvo istabā un netiek klāt putniem un pelēm, mēdz virtuvē nočiept, piemēram, gaļas gabaliņu un nolikt saimnieka gultā. Arī tas ir neviltots uzticības žests.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē