• Zinātnieki: Černobiļā Krievijas karaspēki izjūt spēcīgu radiācijas ietekmi

    Černobiļa
    Ziņu aģentūra LETA
    1. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Krievijas iebrucēji Černobiļas atomelektrostacijā (AES) piedzīvo smagu radiācijas iedarbību, bet pati AES ir labi aizsargāta, paziņojis Kodoldrošības un radiācijas drošības zinātniski tehniskais centrs.

    Kijeva, 1.marts, LETA — UNIAN. Krievijas iebrucēji Černobiļas atomelektrostacijā (AES) piedzīvo smagu radiācijas iedarbību, bet pati AES ir labi aizsargāta, paziņojis Kodoldrošības un radiācijas drošības zinātniski tehniskais centrs.

    Centra eksperti paskaidro, ka objekti, kuros ir radioaktīvie atkritumi, ir ļoti labi aizsargāti pret dažādiem apdraudējumiem, lai pat nopietnas avārijas gadījumā sekas nebūtu jūtamas tālāk par atdalīšanas zonu, tomēr paši AES sagrābēji jau tagad izjūt starojumu.

    «Situācijas absurdumu vairo tas, ka «atnācēji», šķiet neapzinās, ka paši ir kritiskajā grupā, kas visvairāk tiek apstarota. Ar smago tehniku paceļot piesārņotas augsnes un putekļu slāni, šķērsojot maršrutus, kur pārvietošanās aizliegta, viņi izraisīja radiācijas situācijas pasliktināšanos aizlieguma zonā," skaidroja eksperti.

    Krievijas karavīri nepārzina drošības tehnikas, kas jāievēro, strādājot radioaktīvi saindētā teritorijā. Viņi pakļautu spēcīgam apstarojumam, kas nākotnē ietekmēs viņu veselību, norādīts paziņojumā.

    «Nezināšana un neizpratne par briesmām, noteikumu, vienošanos un konvenciju neievērošana bieži noved pie neplānotas pašnāvības,» brīdināja zinātnieki.

    Krievijas okupācijas spēki 24.februārī sagrāba kontroli Černobiļas AES. Ukrainas prezidenta kanceleja paudusi bažas, ka Krievijas puse var izraisīt provokācijas AES.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē