• Zināms, kurai preču grupai varētu samazināt PVN

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Vitenbergs
    Foto: LETA
    Jānis Vitenbergs
    Uz jautājumu, vai ideja par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu primārās pārtikas preču produktiem ir atmesta, TV24 raidījumā “Uz līnijas” atbild ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

    “Tā, es teiktu, ir ļoti aktuāla sarunu tēma pie kuras koalīcija, es domāju, tuvāko nedēļu laikā ķersies klāt,” atklāj ekonomikas ministrs. Varētu tikt lemts par PVN likmes samazināšanu piena produktiem un, iespējams, vēl citu pārtikas produktu grupām.

    Ceturtdien no premjera saņemta rezolūcija, kas primāri adresēta finanšu ministram, taču pie tās tālāk strādās arī ekonomikas, zemkopības un vides ministrijas, lai vērtētu iespējas, kurām grupām un kā varētu PVN likmi samazināt.

    “Skatos ar zināmām cerībām, jo premjers un finanšu ministrs ir no vienas partijas, un ja tāda vēstule tiek rakstīta, tad tur apakšā ir kāda dziļāka doma,” norāda J. Vitenbergs.

    Ekonomikas ministrija no dažādu nozaru uzņēmējiem saņēmusi lūgumu pārskatīt PVN likmi. Ministrs atzīst, ka arī kovida pandēmijas laikā bija pasaules valstis, kas ieviesa PVN likmes samazināšanu uz laiku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē