• Vīrieti Bauskā tur aizdomās par nepilngadīgas meitenes pavešanu netiklībā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    3. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Valsts policija nodevusi Austrumzemgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret kādu vīrieti par nepilngadīgas meitenes pavešanu netiklībā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

    Šī gada 30.novembrī Valsts policijas Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki Bauskā aizturēja 1995.gada vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 16 gadus nesasniegušas meitenes pavešanu netiklībā.

    Kā tika noskaidrots pirmstiesas izmeklēšanā, minētais vīrietis kādā no sociālajām vietnēm iepazinies ar 16 gadus nesasniegušu meiteni, ieguvis viņas uzticību un lietotnes Whatsapp sarakstē mudinājis sūtīt intīma rakstura fotogrāfijas.

    Šobrīd vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Viņš iepriekš nav sodīts par dzimumnoziegumiem.

    Trešdien, 1.decembrī, kriminālprocess nosūtīts Austrumzemgales prokuratūrai.

    Atbilstoši Krimināllikuma 162.panta pirmajai daļai par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā, tas ir, par tādas seksuāla rakstura darbības izdarīšanu bez fiziskas saskares ar cietušā ķermeni nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi vai izraisīt dzimuminstinktu cietušajā, ja to izdarījusi pilngadīga persona vai ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

    Valsts policija rosina vecākus bez nosodījumiem un pārmetumiem pārrunāt ar saviem bērniem jautājumus par drošību un iespējamiem noziegumiem internetā, uzsverot, ka nedrīkst uzticēties internetā iepazītiem cilvēkiem un sūtīt personīgu informāciju, fotogrāfijas un video.

    Tāpat arī jāpievērš uzmanība, ja izmainās bērna uzvedība, piemēram, bērni kļūst piesardzīgi, nomākti un izvairās no sociālo vietņu lietošanas. Aizdomās par noziedzīga nozieguma izdarīšanu nekavējoties ir jāinformē policija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē