• VIDEO: Ostapenko iekļūst Dubaijas «WTA 500» turnīra pusfinālā

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    17. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Dubaijas «WTA 500» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā vairāk nekā divu ar pusi stundu garā cīņā izcīnīja uzvaru un iekļuva pusfinālā.

    Latvijas tenisiste ar 5–7, 7–5, 7–6 (11:9) uzvarēja čehieti Petru Kvitovu.

    Maču Ostapenko iesāka labi, uzvarot pie savas serves pirmajā geimā un spējot otrajā geimā izmantot vienīgo breikbumbu un panākt 2–0. Turpinājumā Ostapenko savu pārsvaru palielināja līdz 4–1, taču Kvitova spēja atgūties un uzvarēt četrus geimus pēc kārtas, panākot 5–4 jau savā labā. Pirmo setu gan uzreiz čehiete izservēt nespēja, jo Ostapenko desmitajā geimā vēlreiz «lauza» pretinieces servi un panāca 5–5. Kā izrādījās, tas bija pēdējais Latvijas tenisistes uzvarētais geims pirmajā setā.

    Otrā seta sākumā Kvitova pirmajā geimā uzvarēja pie pretinieces serves, vēlāk panāca 3–1, saglabājot minimālu arī turpinājumā. Pie rezultāta 4–2 čehiete neizmantoja divas breikbumbas, kamēr Ostapenko pie 4–5 un 0:30 guva četrus punktus pēc kārtas, uzvarēja geimu pie pretinieces serves un panāca izlīdzinājumu 5–5. Nākamajā geimā Latvijas pirmā rakete uzvarēja visas izspēles, iegūstot vadību 6–5, bet 12.geimā vēlreiz lauza pretinieces servi un ar otro setbumbu panāca 7–5 savā labā.

    Noslēdzošajā setā Ostapenko rādīja pārliecinošu sniegumu un izvirzījās vadībā ar 2–0, izmantojot pretinieces kļūdas. Seta turpinājumā Kvitova ar neatlaidīgu spēli panāca 2–2, un pēc tam arī neļāva Latvijas tenisistei izvirzīties vadībā, pēc katra zaudēta geima panākot arī izlīdzinājumu. Devītajā geimā pēc Ostapenko kļūdas panākumu guva Kvitova, izvirzoties vadībā ar 5–4, taču jau nākamajā geimā pārāka bija Latvijas tenisiste. 

    Spēle bija līdzīga līdz rezultātam 6–6, taču taibreikā Ostapenko, atspēlējoties no 0:2, izdevās izcīnīt uzvaru vien ar ceturto mačbumbu.

    Par iekļūšanu turnīra pusfinālā Ostapenko nopelnīja 185 WTA punktus.

    Ostapenko WTA rangā ieņem 21.vietu, kamēr viņas pretiniece WTA rangā atrodas 25.pozīcijā.

    Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās septiņas reizes, četrās cīņās uzvarot čehietei. Četros mačos 2016.gadā pa divām reizēm uzvarēja gan Kvitova, gan Ostapenko, 2018.gadā katra no tenisistēm svinēja pa panākumam, bet 2020.gada Dohas turnīra astotdaļfinālā ar 6–2, 5–7, 6–1 pārāka bija Kvitova.

    Pirmajā kārtā Ostapenko Dubaijā ar 6–1, 6–2 sagrāva ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 90.), bet otrajā ar 4–6, 6–1, 7–6 (7:4) pieveica turnīra sesto raketi polieti Igu Švjonteku (WTA 9.). Kvitova vispirms ar 6–2, 6–0 sagrāva itālieti Kamilu Džordži (WTA 29.), bet pēc tam ar 6–4, 6–4 pieveica turnīra galveno favorīti baltkrievieti Arinu Sabaļenku (WTA 2.).

    Pusfinālā Ostapenko pretiniece būs Rumānijas tenisiste Simona Halepa (WTA 23.) vai tunisiete Onsa Žabēra (WTA 10.), kas turnīrā izlikta ar astoto numuru.

    Ostapenko sezonu sāka «WTA 500» turnīrā Sidnejā, kur pirmajā kārtā atzina pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētājas spānietes Paulas Badosas pārākumu. Pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās pasaules ranga ceturtajam numuram čehietei Barborai Krejčīkovai, bet pagājušajā nedēļā tika līdz Sanktpēterburgas «WTA 500» sērijas turnīra pusfinālam, kur piekāpās Igaunijas tenisistei Anetei Kontaveitai.

    Ostapenko Dubaijas turnīrā spēlēja sesto reizi karjerā, otro kārtu sasniedzot vien pagājušajā gadā. Čehijas tenisiste Dubaijā ir devīto reizi, 2013.gadā finālā ar 6–2, 1–6, 6–1 uzvarot itālieti Saru Errani, bet 2019.gada finālā ar 3–6, 6–1, 2–6 zaudējot šveicietei Belindai Benčičai.

    Ierasti Latvijas pirmā rakete startē arī dubultspēlē, kur viņas un Ukrainas tenisistes Ļudmilas Kičenokas duets pirmajā kārtā ar 6–3, 6–4 pieveica citu neizsēto duetu, kurā startēja britu sportiste Īdena Silva un Beļģiju pārstāvošā Kimberlija Cimmermane. Ceturtdien, plkst.15, paredzēta arī dubultspēle, kurā pretinieces būs japāniete Ena Šibahara un ķīniete Šuai Džana, kuras ir sacensību galvenās favorītes.

    Dubaijas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 19.februārim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē